Δήμαρχος Λοκρών: Έγκλημα από ανθρώπινο χέρι η πυρκαγιά στην Αταλάντη

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020 08:14 Δήμαρχος Λοκρών: Έγκλημα από ανθρώπινο χέρι η πυρκαγιά στην Αταλάντη

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, πρόλαβαν πριν το κακό εξαπλωθεί στο περιαστικό δάσος και πολύ περισσότερο σε κατοικημένη περιοχή…

«Η σημερινή φωτιά στα Ρόδα οφείλεται σε ανθρώπινη δραστηριότητα. Αναμένουμε το επίσημο πόρισμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και την απόδοση ευθυνών όπου αυτές ανήκουν», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές λίγη ώρα μνετά τον πλήρη έλεγχο της πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι πάνω από τ ατελευταία σπίτια της Αταλάντης.

Νωρίτερα ο κ. Ζεκεντές έχοντας ενημερωθεί σχετικά, είχε κάνει λόγο «για εσκεμμένη εγκληματική ενέργεια» και είχε ζητήσει την άμεση συνδρομή της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, ενώ την ίδια ώρα συνέδραμε ως Δήμος με όλες τις δυνάμεις του.

Στο σημείο ενήργησαν από τις πρώτες στιγμές 42 πυροσβέστες με πεζοπόρο τμήμα και 14 οχήματα, δύο PZL, δύο Canadair καθώς και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο. Κατάφεραν αρκετά γρήγορα να περιορίσουν τις φλόγες και να σώσουν τα τελευταία σπίτια αλλά και το περιαστικό δάσος.

Παρών στο συμβάν και ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, Θανάσης Καρακάντζας που βοήθησε όπως πάντα στο συντονισμό με τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής και την εμπειρία που διαθέτει σε θέματα Πολιτικής Προστασίας.

Δείτε βίντεο από τις στιγμές της πυρκαγιάς, που απείλησε την Λοκρική πρωτεύουσα:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση