Χρηματοδοτείται το έργο "Μικρά λιμενικά έργα Παραλίας Αγίας Άννας Εύβοιας"

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020 18:00 Χρηματοδοτείται το έργο "Μικρά λιμενικά έργα Παραλίας Αγίας Άννας Εύβοιας"

Το έργο είναι προϋπολογισμού 7.146.148,16 ευρώ…

Την οριστική έγκριση ενός μεγάλου έργου που θα δώσει σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, πνοή στον πρωτογενή τομέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και ειδικότερα για το κλάδο της αλιείας, εξασφάλισε η Περιφέρεια με τη χρηματοδότησή του από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020.

Πρόκειται για την κατασκευή Αλιευτικού Καταφυγίου στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου του Αγίου Βασιλείου, πλησίον του οικισμού παραλίας Αγίας Άννας, του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης - Αγίας Άννας και έχει προϋπολογισμό 7.146.148,16 ευρώ, χωρίς το ΦΠΑ.

Η Περιφέρεια επικαιροποίησε τις τεχνικές μελέτες, εξασφάλισε τις απαραίτητες εγκρίσεις και κατάθεσε φάκελο στην πρόσκληση «Αλιευτικοί λιμένες, τόποι εκφόρτωσης, ιχθυόσκαλες και καταφύγια για έργα χωρίς προπαρασκευαστικές ενέργειες», της Ενωσιακής Προτεραιότητας 1 «Προώθηση της περιβαλλοντικά βιώσιμης, αποδοτικής ως προς τη χρήση των πόρων, καινοτόμου, ανταγωνιστικής και βασιζόμενης στη γνώση αλιείας», του Προγράμματος. Την έγκριση υπέγραψε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κώστας Μπαγινέτας.

Η κατασκευή θα επιβλεφθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Εύβοιας και περιλαμβάνει:

  • Προσήνεμο μόλο συνολικού μήκους 135 μ. με εξωτερική θωράκιση από τεχνητούς ογκολίθους
  • 4 παραλιακά κρηπιδώματα συνολικού μήκους 100 μ.
  • Ράμπα ανέλκυσης-καθέλκυσης σκαφών πλάτους 7,55 μ.
  • Προβλήτα σχήματος Γ με τμήματα επιφανείας 345 τμ και 320 τμ αντίστοιχα
  • Λιμενολεκάνη συνολικής έκτασης 5.500 τμ και βάθους 7 μ.
  • Οδό προσπέλασης συνολικού μήκους 118 μ. και πλάτους 4,5 μ.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε σχετικά: «Η εξασφάλιση της χρηματοδότησης για το Αλιευτικό καταφύγιο Αγίας Άννας, έρχεται σε συνέχεια μιας συστηματικής και επίπονης προσπάθειας της Περιφέρειας και ιδιαίτερα των τεχνικών μας υπηρεσιών. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη, τον Υφυπουργό κ. Κώστα Σκρέκα και το Γενικό Γραμματέα κ. Κώστα Μπαγινέτα για την έγκριση της χρηματοδότησης. Επίσης, όλους τους βουλευτές και ιδιαίτερα τους κκ. Σίμο Κεδίκογλου και Θανάση Ζεμπίλη, όπως και το Δήμαρχο κ. Γιώργο Τσαπουρνιώτη, για την αθόρυβη, πλην ουσιαστική στήριξη του αιτήματος. Προχωράμε γρήγορα και αποτελεσματικά για ένα ακόμη σημαντικό έργο πνοής για τον τόπο μας και τον Πρωτογενή Τομέα.»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας κ. Γιώργος Κελαϊδίτης αντίστοιχα δήλωσε: «Στην Π.Ε. Εύβοιας συνεχίζουμε με σοβαρό σχεδιασμό και μεθοδική δουλειά να χτίζουμε ένα από τα σημαντικότερα στη χώρα πλέγματα υποδομών στο τομέα της αλιείας. Ένα έργο με σπουδαίο αποτύπωμα στην τοπική και εθνική οικονομία και τις θέσεις εργασίας τις οποίες υποστηρίζει. Στόχος μας να συγκρατήσουμε και να προσελκύσουμε και τις επόμενες γενιές επαγγελματιών αλιέων σε ένα κλάδο τον οποίο οφείλουμε να κρατήσουμε όρθιο με όλες μας τις δυνάμεις.»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση