Τραγωδία: Πέντε νεκροί και ένας αγνοούμενος στην Εύβοια - Δείτε εικόνες!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020 18:33 Τραγωδία: Πέντε νεκροί και ένας αγνοούμενος στην Εύβοια - Δείτε εικόνες!

Ασύλληπτη τραγωδία από τη θεομηνία στην Εύβοια με πέντε νεκρούς και έναν αγνοούμενο - Ανάμεσα στους νεκρούς και ένα βρέφος μόλις 8 μηνών.

Χωρίς τέλος η τραγωδία στην Εύβοια. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή, οι νεκροί μέχρι στιγμής είναι πέντε, ενώ ένας συνάνθρωπός μας αγνοείται από τις πλημμύρες.

Το 112 δεν είναι «διά πάσαν νόσον», αν το είχαμε ενεργοποιήσει θα είχαμε εκατόμβη νεκρών είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας

Δείτε το βίντεο:



Ο υφυπουργος Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται στην Εύβοια όπου μετείχε προ ολίγου σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Βασιλικών με τον περιφερειάρχη Στερέας Ελλάδας, δημάρχους και επικεφαλείς των δυνάμεων που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης και απεγκλωβισμού.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έκανε λόγο για μεγάλη καταστροφή στην περιοχή και για ακραία καιρικά φαινόμενα που δεν τα έχουμε ξαναζήσει.

«Όλα γίνανε πολλά ξαφνικά αλλά ο μηχανισμός δεν αιφνιδιάστηκε» είπε ο κ. Χαρδαλιάς, επισημαίνοντας ότι από την πρώτη στιγμή η Πολιτική Προστασία συνεργάστηκε με τους Δημάρχους και τους τοπικούς φορείς για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Δείτε εικόνες καταστροφής:

Δείτε κι άλλες φωτογραφίες από το zougla.gr:

Περιφερειάρχης Στερεάς: «Είναι εφιαλτικές οι στιγμές που ζούμε»

Εκατοντάδες οι κλήσεις από τη μία τα ξημερώματα μέχρι το πρωί από ανθρώπους εγκλωβισμένους, από ανθρώπους που εγκατέλειπαν το αυτοκίνητό τους, και άλλους που παρασύρονται από τα νερά ή που αναζητούν καταφύγιο στις ταράτσες των οικοδομών.

Εκκλήσεις αδιάκοπες από ανθρώπους που σκαρφάλωσαν πάνω σε ελιές για να σωθούν, από οικογένειές με μικρά παιδιά που βλέπουν τη στάθμη του νερού να ανεβαίνει μέσα στο σπίτι τους. Οι αδιάβατοι δρόμοι από τεράστιους όγκους νερού και κομμένοι δρόμοι δεν επιτρέπουν ούτε στα πυροσβεστικά οχήματα να φτάσουν σε ορισμένα σημεία για να απεγκλωβίσουν τους ανθρώπους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όλη η παραλιακή ζώνη των Πολιτικών γέμισε νερά και λάσπες θέτοντας σε κίνδυνο και αρκετούς αυτοσχέδιους καταυλισμούς με τροχόσπιτα καθώς οι άνθρωποι που βρέθηκαν εκεί έζησαν εφιαλτικές στιγμές.

Κλήσεις γινόταν και από ένα camping της περιοχής ωστόσο όμως ήταν αδύνατο να προσεγγίσουν μέχρι το συγκεκριμένο σημείο και δόθηκε εντολή να γίνουν κάποιες επείγουσες μεταφορές από το Λιμενικό καθώς η προσέγγιση ήταν δυνατή μόνο από τη θάλασσα.

«Είναι εφιαλτικές οι στιγμές που ζούμε. Όλος ο μηχανισμός είναι στο πόδι αλλά η κακοκαιρία συνεχίζεται» δηλώνει ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο οποίος έχει ενεργοποιήσει την πολιτική προστασία και βαριά χωματουργικά μηχανήματα, για να μπορέσουν να προχωρήσουν με ασφάλεια, να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία ώστε να φτάσουν οι πυροσβέστες και να απεγκλωβίσουν τους ανθρώπους που καλούν σε βοήθεια. «Αποφύγετε κάθε εξωτερική μετακίνηση και παραμείνετε σε κλειστούς χώρους» ήταν η έκκληση που έκανε ο περιφερειάρχης στις 5.00 το πρωί καθώς τα νερά ήταν επικίνδυνα.

Δεκάδες οχήματα της Πυροσβεστικής που μεταφέρθηκαν στην περιοχή από την υπόλοιπη Ελλάδα έμειναν εγκλωβισμένα μη μπορώντας να φτάσουν σε σημεία όπου οι άνθρωποι έκαναν συνεχώς εκκλήσεις. Όπως σημειώνουν οι χειριστές των μηχανημάτων σε πολλά σημεία το οδικό δίκτυο έχει υποχωρήσει με συνέπεια να μην είναι ασφαλείς όσοι κινούνται εκεί.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση