Αύξηση κρουσμάτων και μερική καραντίνα στη Θεσσαλία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020 08:18 Αύξηση κρουσμάτων και μερική καραντίνα στη Θεσσαλία

Το τελευταίο δελτίο από 8/8/2020 ώρα 14:00 έως 9/8/2020 ώρα 14:00…

Με βάση τα στοιχεία των νέων κρουσμάτων που αντλούνται από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ καθώς και από δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια στα οποία πραγματοποιούνται οι σχετικοί έλεγχοι, η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενημέρωσε σχετικά για τα παρακάτω:

-Στην περιοχή της Λάρισας

Καταγράφηκαν 7 νέα κρούσματα Covid 19.

Τα 4 πρόκειται για στενές επαφές με ήδη γνωστά κρούσματα. 1 κρούσμα αφορά φοιτητή που επέστρεψε από παραθερισμό σε νησί των Κυκλάδων, 1 σχετίζεται με γάμο στην ευρύτερη περιοχή, ενώ τέλος 1 κρούσμα θεωρείται «ορφανό».

-Στην περιοχή των Τρικάλων

Καταγράφηκαν 2 νέα κρούσματα Covid-19.

Και τα 2 κρούσματα αφορούν στενές επαφές κρούσματος (06-08-2020).

-Στην περιοχή της Μαγνησίας

Καταγράφηκαν 2 νέα κρούσματα Covid-19.

1 αποτελεί στενή επαφή  με άλλα κρούσματα στο Στρατόπεδο του Στεφανοβικείου ενώ 1 ακόμα κρούσμα αφορά σε επαγγελματία υγείας που διαμένει στην περιοχή.

Σε καραντίνα στον Αμπελώνα

Με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα στην τοπική κοινότητα του Αμπελώνα του Δήμου Τυρνάβου Λάρισας, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, σε συνεννόηση με τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόρδα και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

• Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης.

• Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

• Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

• Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

• Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλη την περιοχή τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων (αναμένεται έκδοση ΚΥΑ με τις επιχειρήσεις που θα δικαιούνται υπαγωγή στη σχετική ρύθμιση).

Τέλος τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από τις 06.00 της 10-08-2020 έως και 20-8-2020 και ώρα 06.00

Προσαρμοσμένη αναζήτηση