Συγκλονίζει ο Λαμιώτης πυροσβέστης που έσωσε το μωρό με τη γιαγιά

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 08:06 Συγκλονίζει ο Λαμιώτης πυροσβέστης που έσωσε το μωρό με τη γιαγιά

Ο Κώστας Χαϊδής από τη Λαμία, που υπηρετεί στην 7η ΕΜΑΚ, μίλησε στο πρωινό του ΑΝΤ1 για τη διάσωση του μωρού και για τις εικόνες καταστροφής που αντίκρισε στην Εύβοια.

Οι πυροσβέστες της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία μόλις έφτασαν το ξημέρωμα στο Μπούρτζι ενημερώθηκαν για τον εγκλωβισμό μιας γιαγιάς με μωρό παιδί σε σπίτι το oποίο είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από τις πλημμύρες και ήταν ετοιμόρροπο.

Όπως μας περιέγραψε ο αναγνώστης που μας έστειλε το βίντεο, η προσέγγιση στο σπίτι ήταν δύσκολη ακόμα και με το όχημα της 7ης ΕΜΑΚ γι αυτό αποφάσισαν να προσεγγίσουν με την μπουλντόζα, ο χειριστής της οποίας ανέβασε με τον κουβά τον διασώστη - πυροσβέστη της 7ης ΕΜΑΚ Κώστα Χαϊδή στο δεύτερο όροφο και έτσι απεγκλώβισε το μωρό με τη γιαγιά.

Δείτε βίντεο:

«Είμαστε κι εμείς συγκλονισμένοι...», λέει ο ΕΜΑΚίτης Κώστας Χαϊδής

«Η δικιά μας υπηρεσία, η 7η ΕΜΑΚ, βρισκόταν σε αυξημένη ετοιμότητα λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και ήμασταν από τις πρώτες υπηρεσίες που φτάσαμε εκεί μαζί με την 1η ΕΜΑΚ των Αθηνών. (Η κατάσταση) δεν περιγράφεται με λόγια. Αυτό που ζήσαμε ήταν τραγικό. Για το μωρό… είδα μία κυρία στη βεράντα να καλεί σε βοήθεια, οι χείμαρροι ήταν πάρα πολύ δυνατοί και ρισκάραμε με ένα μηχάνημα του Δήμου και κάναμε τη διάσωση...

Κι εμείς είμαστε συγκλονισμένοι με αυτά που έχουν γίνει. Με δυσκολία φτάναμε και τις πρώτες ώρες δε μπορούσαν να πλησιάσουν τα πυροσβεστικά. Ακόμα και τα μεγάλα μηχανήματα του Δήμου δε μπορούσαν να πλησιάσουν...», είπε ο Κώστας Χαϊδής , που ειναι και ο ίδιος πατέρας δύο παιδιών.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση