Λαμία: Σε ξενοδοχείο αναφοράς ο νεαρός κρατούμενος με κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 08:12 Λαμία: Σε ξενοδοχείο αναφοράς ο νεαρός κρατούμενος με κορωνοϊό

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων στη Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας…

Λύση στο θέμα καραντίνας του 19χρονου Πακιστανού κρατούμενου που βρέθηκε θετικός στην covid-19 έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας.

Από τις πρώτες στιγμές των νέων του καθηκόντων είχε να διαχειριστεί το θέμα του κρούσματος κορωνοϊού στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, καθώς έπρεπε να βρεθεί χώρος που θα φιλοξενούσε τον αλλοδαπό ασθενή.

Τελικά το πρωί της Δευτέρας (10/8) άνοιξε το ξενοδοχείο αναφοράς covid-19 στα Λουτρά Υπάτης, όπου και θα φιλοξενηθεί ο νεαρός - που δεν έχει συμπτώματα - εωσότου λήξει η 14ημερη καραντίνα. Θυμίζουμε ότι ο 19χρονος μαζί με άλλους τρεις ομοεθνείς του είχαν συλληφθεί στις 31 Ιουλίου και στα τεστ που διενεργήθηκαν μόνο αυτός είχε βρεθεί θετικός.

Ωστόσο από το σύνολο των 44 τεστ που έγιναν από 6 έως 7 Αυγούστου, μόνο τα εννέα (9) ανακοινώθηκαν - που έγιναν στο Νοσοκομείο Λαμίας - και ήταν όλα αρνητικά. Απομένουν 35 ακόμη τεστ που έγιναν από τα συνεργεία του ΕΟΔΥ και αντιστοιχούν σε 29 αστυνομικούς και πολιτικούς υπαλλήλους της Διεύθυνσης και σε έξι κρατούμενους, μαζί με τα επαναληπτικά τεστ στον 19χρονο και τον ομοεθνή του που μοιράστηκαν για έξι ημέρες το ίδιο κελί.

Σημειώνουμε πάντως ότι στις επίσημες αναφορές του Οργανσιμού το Σαββατοκύριακο, η Φθιώτιδα δεν είχε κανέναν κρούσμα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση