Κορωνοϊός: Σε ποιες περιοχές μπαρ, κλαμπ, εστιατόρια θα κλείνουν από τα μεσάνυχτα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 10:00 Κορωνοϊός: Σε ποιες περιοχές μπαρ, κλαμπ, εστιατόρια θα κλείνουν από τα μεσάνυχτα

Σκληρά μέτρα λόγω έξαρσης κρουσμάτων - Τη γλύτωσε προς το παρόν η Φθιώτιδα - Δε θα γίνει φέτος η ΔΕΘ.

Μετά τη σύσκεψη που έγινε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, η κυβέρνηση αποφάσισε τη λήψη νέων μέτρων για τον κορωνοϊό.

Τα νέα μέτρα ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη και θα έχουν ισχύ από 16 και 17 Αυγούστου.

Επιπλέον ματαιώνεται η ΔΕΘ λόγω της πανδημίας. Στα νέα αυστηρά μέτρα περιλαμβάνονται περιορισμοί σε χώρους εστίασης και συνάθροισης κοινού, τα οποία μάλιστα σε περιοχές όπου έχει σημειωθεί άνοδος κρουσμάτων η λειτουργία τους περιορίζεται από αύριο (11/8) ως τις 12 το βράδυ.

Προς το παρόν τη γλύτωσε η Φθιώτιδα και γενικότερα οι νομοί της Στερεάς Ελλάδας, όμως όπως επισήμανε η κα Πελώνη οι περιοχές μπορεί να αυξηθούν ή το μέτρο απαγόρευσης να γίνει οριζόντια για όλη τη χώρα αν συνεχίσει η αυξητική τάση των θετικών κρουσμάτων.

1ον: Η προγραμματισμένη για το διάστημα 5-13 Σεπτεμβρίου 2020, 85η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, δεν θα πραγματοποιηθεί. Ο Πρωθυπουργός θα παραβρεθεί στη Θεσσαλονίκη με την καθιερωμένη ομιλία, που θα εκφωνήσει στις 5 Σεπτεμβρίου, σε περιορισμένο ακροατήριο.

2ον: Με βάση την πορεία και την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε ότι από τις 17/8 για την είσοδο στην Ελλάδα καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου για τον κορονοϊό (PCR test), που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν, για όσους ταξιδεύουν με πτήσεις από τις εξής χώρες: Σουηδία, Τσεχία, Βέλγιο, Ισπανία και Ολλανδία.

3ον: Σε ό,τι αφορά τα χερσαία σύνορα, από τις 17/8 καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR test) για όλους τους εισερχόμενους από τα χερσαία σύνορα. Το τεστ θα πρέπει επίσης να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδο στην Ελλάδα. Η υποχρέωση προσκόμισής του συμπεριλαμβάνει επίσης τους Έλληνες πολίτες και τους έχοντες άδειες διαμονής. Το τεστ πρέπει να έχει διενεργηθεί στη χώρα προέλευσης και όχι στην Ελλάδα.

4ον: Από τις 16/8 μπαίνει πλαφόν στον επιτρεπόμενο αριθμό εισερχομένων από το συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς. Συγκεκριμένα, από τις 16/8 θα επιτρέπεται η διέλευση 750 ατόμων την ημέρα.

5ον: Αναστέλλεται σε ολόκληρη τη χώρα κάθε δημόσια εκδήλωση στην οποία οι συμμετέχοντες είναι όρθιοι, περιλαμβανομένων συναυλιών και παραστάσεων.

6ον: Με βάση τα στοιχεία και το επιδημιολογικό φορτίο αποφασίστηκε, από τις 11 μέχρι τις 23/8 η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12.00 τα μεσάνυκτα μέχρι τις 7.00 το πρωί στις εξής περιοχές:

– Τις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,

– Τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας,

– Τους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω.

Η απαγόρευση δύναται να επεκταθεί σε άλλες περιοχές ή και οριζόντια, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση