Δόθηκε σε κυκλοφορία ο κυκλικός κόμβος στα Φάρσαλα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 13:02 Δόθηκε σε κυκλοφορία ο κυκλικός κόμβος στα Φάρσαλα

Οι αντιδράσεις που προκάλεσε το γλυπτό που στήθηκε σε αυτόν…

Παραδόθηκε σε κυκλοφορία, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο κυκλικός κόμβος που βρίσκεται στην διασταύρωση του Περιφερειακού Δακτυλίου Φαρσάλων με την Εθνική οδό Λάρισας Φαρσάλων.

Τον κυκλικό κόμβο κατά άλλους κοσμεί και κατά άλλους τρομάζει, το γλυπτό του Λαρισαίου εικαστικού Γιώργου Σακαλίδη, που αποτυπώνει ένα μυρμήγκι (κατά την ιστορία των Μυρμιδόνων) που ετοιμάζεται για τη μάχη με την βαριά ασπίδα των Μυρμιδόνων. Η επιγραφή άλλωστε γράφει: «ΜΥΡΜΙΔΟΝΕΣ  «ΑΥΤΑΡ ΑΧΙΛΛΕΥΣ ΑΥΤΙΚΑ ΜΥΡΜΙΔΟΝΕΣΣΙ ΦΙΛΟΠΤΟΛΕΜΟΙΣΙ ΚΕΛΕΥΣΕ ΧΑΛΚΟΝ ΖΩΝΝΥΣΘΑΙ ΖΕΥΞΑΙ Δ’ ΥΠ’ ΟΧΕΣΦΙΝ ΕΚΑΣΤΟΝ ΙΠΠΟΥΣ», (Ομήρου  Ιλιάδα Ψ’ 128-132 )».

Πολιτιστικά, παραπέμπει στους Μυρμιδόνες, τους υπηκόους του μυθικού Αχιλλέα, που κατοικούσαν σε μια περιοχή που επεκτεινόταν από το Σπερχειό ως τη Φθία, την Αλόπη και τα Φάρσαλα. Το γλυπτό ωστόσο δέχτηκε μέσω διαδικτύου πολλές αρνητικές κριτικές.

Μία από αυτές του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου:

Τεχνικά, είναι ο πρώτος από τους δύο κυκλικούς κόμβους του έργου «Κατασκευή 2 κυκλικών κόμβων στην Ε.Ο Λάρισας –Φαρσάλων», προϋπολογισμού 3.450.0000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο δεύτερος κυκλικός κόμβος, κατασκευάζεται στη διασταύρωση του Περιφερειακού Δακτυλίου Λάρισας με την οδό Φαρσάλων. Οι δύο κυκλικοί κόμβοι σηματοδοτούν την αρχή και το τέλος του άξονα της ε.ο. Λάρισας - Φαρσάλων την αναβάθμιση του οποίου ανέλαβε μετά από συντονισμένες προσπάθειες η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Σε πρώτο στάδιο, η Περιφέρεια αναλαμβάνει την ευθύνη ολοκλήρωσης των μελετών και σε δεύτερο στάδιο, την κατασκευή του νέου οδικού άξονα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση