Εκτύπωση αυτής της σελίδας

19χρονος το νέο κρούσμα κορωνοϊού στην Εύβοια

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 17:57 19χρονος το νέο κρούσμα κορωνοϊού στην Εύβοια

Λήξη συναγερμού στη Φωκίδα…

Νεαρός είναι και πάλι το νέο κρούσμα κορωνοϊού στην Περιφερειακή Ενότητας Εύβοιας.

Πρόκειται για έναν 19χρονο από τη Χαλκίδα, ο οποίος επέστρεψε από ταξίδι στο εξωτερικό. Εξετάστηκε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, ωστόσο δε θα χρειαστεί νοσηλεία και θα παραμείνει σε 14ημερη καραντίνα στο σπίτι του.

Σημειώνουμε ότι στο Νοσοκομείο Χαλκίδας - όπως και στης Λαμίας - τα περιστατικά κορωνοϊού ήταν ελάχιστα και αποσπασματικά. Ενδεικτικά τον Ιούλιο σε 233 δείγματα θετικά ήταν μόνο του 66χρονου που παραθέριζε στην Εύβοια και του νεαρού (28χρονου) που έκανε το επαναληπτικό στο Νοσοκομείο αφού είχε βρεθεί θετικός κατά την επιστροφή του από το εξωτερικό.

Αρχές Αυγούστου ο ΕΟΔΥ είχε δώσει και ένα ακόμη περιστατικό covid-19 που αντιστοιχούσε σε 63χρονη αλλοδαπή από την Νέα Αρτάκη, όπως από τη Νέα Αρτάκη ήταν και η 11χρονη που νοσηλεύτηκε για λίγο στο Παίδων.

Τότε είδε δοθεί και το περιστατικό θετικού κρούσματος στην Ευρυτανία που ανακοινώθηκε στη συνέχεια ως αρνητικό.

Ευχάριστα είναι τα νέα από τη Φωκίδα και το Γαλαξίδι, όπου ανιχνεύθηκε με κορωνοϊό 21χρονος Γάλλος. Από την ιχνηλάτηση σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο ΔΕ Γαλαξιδίου, Θύμιο Γρίβα δεν προέκυψε νέο κρούσμα. Σημειώνουμε ότι ο νεαρός είχε αρκετές επαφές στην περιοχή κάτι που είχε προκαλέσει ανησυχία. Προς το παρόν βρίσκεται και αυτός σε 14ημερη καραντίνα.

Τέλος στη Βοιωτία μετά την ομοβροντία κρουσμάτων τις περασμένες δύο εβδομάδες, είχαμε μόνο δύο τελευταία στον Ορχομενό. Μάλιστα η περίπτωση του 10χρονου που χρεώθηκε στο Δήμο της Βοιωτίας δε μένει στην περιοχή.

Με σύμμαχο την αυστηρή τήρηση των μέτρων κατά της διάδοσης του νέου κορωνοϊού, αισιοδοξούμε να συνεχίσουμε έτσι.