Ταξίδι στο κέντρο της γης

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 20:00 Ταξίδι στο κέντρο της γης

Οι Δελφοί μετατρέπονται σε σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της ιστορίας.

Αν είστε φίλοι της ιστορίας και της τέχνης οι ιστορικοί Δελφοί, αποτελούν αδιαμφισβήτητα την ιδανικότερη και πιο ενδιαφέρουσα επιλογή εξόρμησης. Το ιστορικό μέρος που στην αρχαιότητα ήταν γνωστό ως ομφαλός της γης, εντοπίζεται σε απόσταση 187 χλμ. από την Αθήνα και αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Στους Δελφούς, σύμφωνα με τη μυθολογία, συναντήθηκαν οι δύο αετοί που έστειλε ο Δίας από τα άκρα του σύμπαντος για να βρει το κέντρο του κόσμου.

Για πολλούς αιώνες αποτελούσαν πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο, καθώς και σύμβολο της ενότητας του αρχαίου ελληνισμού.

 

Σήμερα είναι μια σύγχρονη πόλη με σημαντικά μνημεία που υπενθυμίζουν το ένδοξο παρελθόν. Ο βασικός άξονας της πόλης είναι ο κεντρικός δρόμος Παύλου και Φρειδερίκης. Κατά μήκος του θα συναντήσετε γραφικές ταβέρνες με σπιτικό φαγητό, μοντέρνα cafes, που συνδυάζουν το παραδοσιακό με το σύγχρονο στοιχείο, και προσεγμένα ξενοδοχεία για μια άνετη διαμονή.

Στον αρχαιολογικό χώρο θα μπορέσετε να δείτε το Ναό του Απόλλωνα, το θησαυρό των Σιφνίων, τη Στοά των Αθηναίων και άλλα υπέροχα μνημεία. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε και το Αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών, ένα από τα σημαντικότερα ολόκληρης της Ελλάδας.

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση