Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο Νοσοκομείο Χαλκίδας οι νεκροψίες των θυμάτων της Θεομηνίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020 10:01 Στο Νοσοκομείο Χαλκίδας οι νεκροψίες των θυμάτων της Θεομηνίας

Μία πολύ σημαντική κίνηση έκανε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκίδας Ευάγγελος Χατζημαργαρίτης, εξασφαλίζοντας τη συνεργασία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΕΚΠΑ, Καθηγήτριας Ιατροδικαστικής Χαράς Σπηλιοπούλου, που είναι από τη Χαλκίδα, ώστε οι νεκροψίες - νεκροτομές των αδικοχαμένων συμπολιτών μας να διεξαχθούν εκεί!

Ίσως να ακούγεται απλό, αλλά είναι εξαιρετικά οδυνηρό για τους συγγενείς των νεκρών - ειδικά όταν ο θάνατος είναι τόσο ξαφνικός και ενίοτε βίαιος - η πρόσθετη ταλαιπωρία με τα «ταξίδια» της σορού και την αναμονή για την ταφή των αγαπημένων τους προσώπων. Η κίνηση αυτή τουλάχιστον απαλλάσσει από αυτή την άχαρη διαδικασία τους χαροκαμένους συγγενείς.

Η Χαλκίδα σε άλλη περίπτωση θα έπρεπε να εξυπηρετηθεί από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών, ωστόσο είναι αδύνατο να μην σημειώσουμε ότι στην ίδια δοκιμασία - ταλαιπωρία, υποβάλλονται και οι άνθρωποι της Λαμίας και της Φθιώτιδας.

Δυστυχώς η Ιατροδικαστική Υπηρεσία στη Λαμία, εδώ και πολλά χρόνια δε διενεργεί νεκροψίες - νεκροτομές, άλλοτε γιατί δεν υπάρχει νεκροτόμος και άλλοτε γιατί δεν υπάρχει air-condition. Γεγονός είναι ότι εκατοντάδες περιστατικά αιφνίδιων θανάτων ακόμη και εγκλήματα, δεν αντιμετωπίστηκαν στην έδρα του Εφετείου όπως είναι ο γενικός σχεδιασμός, αλλά στις Ιατροδικαστικές Υπηρεσίες άλλων Περιφερειών, με τους συγγενείς των εκλιπόντων να βιώνουν ένα ακόμη μαρτύριο πέρα από αυτό της απώλειας.