Φθιώτιδα: Νέο πρόστιμο για πυρκαγιά σε ξερά χόρτα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020 08:16 Φθιώτιδα: Νέο πρόστιμο για πυρκαγιά σε ξερά χόρτα

Οι έλεγχοι είναι καθημερινοί και θα πέφτουν πρόστιμα σε όσους επιμένουν να μην συμμορφώνονται με την Πυροσβεστική Διάταξη και όσα προβλέπονται για την αντιπυρική περίοδο…

Τρίτωσαν - για φέτος - τα πρόστιμα από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Νομού Φθιώτιδος για καύση ξερών χόρτων εντός οικοπεδικού χώρου.

Συγκεκριμένα, επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 225 ευρώ σε μία κάτοικο που είχε ανάψει φωτιά να κάψει ξηρά χόρτα εντός οικοπέδου δίπλα στο σπίτι της.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή του Δ. Δ. Φτέρης του Δήμου Μακρακώμης όπου η εν λόγω κάτοικος έβαλε φωτιά να καθαρίσει τον οικοπεδικο χώρο θέτοντας σε κίνδυνο την ευρύτερη περιοχή. Στο συμβάν επενέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία με τρία (3) οχήματα και έξι (6) άνδρες, χωρίς τελικά να επέμβει αφού δεν υπήρξε πρόβλημα από την πυρκαγιά.

Ωστόσο σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Πυροσβεστική Διάταξη 19 του 2020 επιβλήθηκε το προβλεπόμενο Διοικητικό πρόστιμο ύψους 225 ευρώ.

«Υπενθυμίζουμε για μια ακόμη φορά σε όλους τους συμπολίτες μας ότι απαγορεύεται αυστηρά η χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο και επιβάλλονται Διοικητικά πρόστιμα για κάθε χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο, ακόμη και όταν αυτή δεν έχει επεκταθεί ή δεν έχει προκαλέσει ζημιές», επιμένει ο Διοικητής ΔΙ.Π.Υ.Ν. Φθιώτιδας, Πύραρχος Ανδρέας Μωράτης.

Τονίζει μάλιστα ότι η ΔΙ. Π.Υ.Ν Φθιώτιδας βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση και καθημερινά γίνονται έλεγχοι από τις κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και Πυροσβεστικά Κλιμάκια του Νομού.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση