Που και πως χαλάει ο καιρός σήμερα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020 07:08 Που και πως χαλάει ο καιρός σήμερα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ….

Διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα,  που συνοδεύεται από ασταθείς και ψυχρές αέριες μάζες, θα επηρεάσουν περιοχές της χώρας δίνοντας έντονα καιρικά φαινόμενα ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, αλλά και αργότερα στη διάρκεια της ημέρας.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα επηρεαστούν κυρίως τα βόρεια τμήματα της χώρας και τα έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στη Μακεδονία (κυρίως την Κεντρική και την Ανατολική) σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.



Παρακάτω ακολουθούν ενδεικτικά οι σχετικοί χάρτες όπου διακρίνεται ότι θα επηρεαστεί περισσότερο η Μακεδονία, (κυρίως η Κεντρική και η Ανατολική)  από αργά το απόγευμα του ΣΑΒΒΑΤΟΥ (15-08-2020) μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της ΚΥΡΙΑΚΗΣ (16-08-2020), οπότε τα φαινόμενα θα επεκταθούν πρόσκαιρα και στη Θράκη και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Από τις απογευματινές και μέχρι τις βραδινές ώρες της ΚΥΡΙΑΚΗΣ (16-08-2020) θα εκδηλωθούν εκ νέου έντονα φαινόμενα στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία.

Για τους σχετικούς χάρτες σημειώνεται ότι τα ύψη υετού αφορούν το χρονικό διάστημα που προηγείται της ώρας ισχύος του χάρτη και είναι ενδεικτικά.



Προσαρμοσμένη αναζήτηση