Λαμία: Ξεκίνησαν οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020 09:17 Λαμία: Ξεκίνησαν οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - ΒΙΝΤΕΟ

Από τις 9:00' το βράδυ της Παρασκευής (14/8/) τέλος τα αυτοκίνητα στην πλατεία Ελευθερίας - Το μέτρο είναι πιλοτικό και θα ισχύσει μέχρι τις 30/11/20 - Δείτε όλες τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης. 

Από τις 9:00΄ το βράδυ της Παρασκευής ξεκίνησαν να εφαρμόζονται οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ανακοίνωσε η Δημοτική Αρχή της πόλης.

Οι παρεμβάσεις είναι ήπιες και πιλοτικές, που στόχο έχουν να δώσουν περισσότερο χώρο στους πεζούς και τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες, δημιουργώντας ένα πιο φιλικό περιβάλλον στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Στη συμβολή των οδών Υψηλάντη και Ευαγγελιστρίας, πέρα από τη σήμανση που τοποθετήθηκε, υπήρχε και μηχανή της ΔΙ.ΑΣ. με αστυνομικό που ενημέρωνε τους οδηγούς για τις νέες ρυθμίσεις.

«Με τις ήπιες αυτές κυκλοφοριακές παρεμβάσεις προχωρούμε ένα ακόμη βήμα στην ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της πόλης, βελτιώνουμε την πρόσβαση των πεζών σε αυτό, αναβαθμίζουμε το επιβαρυμένο αστικό περιβάλλον της Λαμίας και πάνω από όλα, δημιουργούμε τις συνθήκες το κέντρο της πόλης  να αποδοθεί στους δημότες μας. Είναι βαθιά πίστη μας ότι το αστικό περιβάλλον έχει ανάγκη από ανατροπές....», τόνισε στις δηλώσεις του μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος.

Δείτε το βίντεο:

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης ξεκίνησαν οι εργασίες από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου στην οδό Καραγιαννοπούλου και αλλού, όπου θα γίνουν ήπιες παρεμβάσεις.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τις προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης:

1) Απαγορεύεται  η κυκλοφορία οχημάτων πλην λεωφορείων και ΤΑΧΙ στις παρακάτω οδούς:

-οδό Υψηλάντου, από τη συμβολή της με την οδό Ευαγγελιστρίας έως την Πλ. Ελευθερίας,

-δυτικό τμήμα της Πλ. Ελευθερίας,

-οδό Σκληβανιώτη, από την Πλ. Ελευθερίας έως τη συμβολή της με την οδό Μακροπούλου,

- οδό Διάκου, από την Πλ. Ελευθερίας έως τη συμβολή της με την οδό Αινιάνων.

Θα τοποθετηθεί σήμανση Ρ7 πλην λεωφορείων και ΤΑΧΙ και σήμα υποχρεωτικής πορείας αριστερά, επί της οδού Υψηλάντη στη συμβολή της με την οδό Ευαγγελιστρίας όπως επίσης θα τοποθετηθούν πληροφοριακές πινακίδες σε διάφορα σημεία της οδού Υψηλάντη.

Σε ό,τι αφορά την φορτοεκφόρτωση των καταστημάτων που βρίσκονται στην περιοχή, την διέλευση των μόνιμων κατοίκων, την κίνηση των αυτοκινήτων παροχής πρώτων βοηθειών, των νεκροφόρων οχημάτων, των απορριμματοφόρων του Δήμου, των εκτελούντων υπηρεσία αυτοκινήτων Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και άλλων περιπτώσεων, ισχύουν οι διατάξεις του κανονισμού Χρήσης Κοινοχρήστων Χώρων του Δήμου, ο οποίος έχει εγκριθεί με τη αριθμ. 438/2018 Απόφαση Δ.Σ. Λαμίεων.

Στην οδό Σκληβανιώτη από την Πλ. Ελευθερίας μέχρι και τη συμβολή της με την οδό Μακροπούλου, θα απαγορευτεί προσωρινά η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων, αφού στο συγκεκριμένο τμήμα της οδού έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων πλην λεωφορείων και ΤΑΧΙ. Σημειώνεται ότι θα παραμείνει εν ισχύ η θέση η οποία έχει παραχωρηθεί για τον ΟΤΕ και τα ΜΜΕ.

Σε ό,τι αφορά τα οχήματα ΑΜΕΑ τα οποία έχουν ειδική κάρτα ΑΜΕΑ κι επιθυμούν να σταθμεύσουν στην θέση ΑΜΕΑ, η οποία βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της Πλ. Ελευθερίας, επιτρέπεται η διέλευση τους προκειμένου να σταθμεύσουν στις αντίστοιχες θέσεις.

2) Απαγορεύεται  η στάση και η στάθμευση στο βόρειο τμήμα της οδού Καραγιαννοπούλου και μετατρέπεται  το συγκεκριμένο τμήμα του οδοστρώματος σε χώρο αποκλειστικής διέλευσης πεζών, στην ίδια στάθμη με την μηχανοκίνητη κυκλοφορία, με μείωση του ορίου ταχύτητας των οχημάτων στην οδό Καραγιαννοπούλου σε 30 χλμ/ώρα

Ο διαχωρισμός του διαδρόμου κίνησης των πεζών  με την λωρίδα κυκλοφορίας οχημάτων θα πραγματοποιηθεί:

α) με αξονική συνεχή γραμμή κίτρινου χρώματος.

β) με την τοποθέτηση αυτοφερόμενων οριοδεικτών για την προστασία των πεζών από τους απρόσεκτους οδηγούς που μπορεί να εισέλθουν στη λωρίδα κίνησης πεζών ή να σταθμεύσουν παράνομα και να προκληθεί  ατύχημα.

Υπάρχει πρόβλεψη για θέση χρηματαποστολής και φορτοεκφόρτωσης έμπροσθεν της ALPHA BANK και θέση στάθμευσης δικύκλων στη συμβολή της οδού Καραγιαννοπούλου με την Πλ. Πάρκου, μετατοπισμένες εκτός της λωρίδας διέλευσης των πεζών.

Οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύουν έως 30/11/2020.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com