Λαμία: Αρνητικό το τεστ στον Πακιστανό κρατούμενο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020 13:40 Λαμία: Αρνητικό το τεστ στον Πακιστανό κρατούμενο

Προσέχουμε γιατί η τύχη δε θα συνεχίσει να είναι με το μέρος μας…

Αρνητικό στον κορωνοϊό, όπως αναμενόταν, επέστρεψε το τρίτο κατά σειρά δείγμα από τον 19χρονο Πακιστανό κρατούμενο που είχε συλληφθεί στη Λαμία στις 31 Ιουλίου.

Με τη συμπλήρωση 14 ημερών από τη σύλληψη του, του  έγινε ένα ακόμη τεστ με το δείγμα να στέλνετε στο ΕΚΕΑ και ενώ μερικές ημέρες νωρίτερα είχε διαγνωσθεί από τον ΕΟΔΥ και πάλι ως αρνητικός.

Επίσημα λοιπόν ο 19χρονος είναι πλέον αρνητικός στην covid-19 έχοντας περάσει τη συγκεκριμένη ασθένεια χωρίς συμπτώματα. Ο Πακιστανός είχε μεταφερθεί σε ξενοδοχείο αναφοράς με την καραντίνα να οριοθετείται ως τις 19 Αυγούστου. Εξετάζεται πλέον η μεταφορά του σε ξενοδοχείο αναφοράς των Αθηνών.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό που έθεσε σε συναγερμό μια ολόκληρη Υπηρεσία και την ευτυχή κατάληξή του και την ώρα που πληθαίνουν τα κρούσματα ανά την Ελλάδα, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η τύχη δε θα είναι πάντα με το μέρος μας, αν μια μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας αδιαφορεί για τα μέσα αυτοπροστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Σε δεκάδες τεστ που κάνει καθημερινά το Νοσοκομείο Λαμίας είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο ότι όλα είναι αρνητικά. Μόνο τα τεστ στο υγειονομικό προσωπικό που ήρθε από άδειες τις τελευταίες ημέρες ήταν 120, όλα αρνητικά. Μαζί με αυτά, επέστρεψαν αρνητικά τα τεστ δεκάδων συμπολιτών μας (σχετικά με το «κρούσμα» ηλικιωμένης διαβάστε ΕΔΩ), ωστόσο τη στιγμή που τα κρούσματα καθημερινά είναι σε τριψήφιο αριθμό και με μεγάλη διασπορά, είναι πολύ πιθανό - αν και το απευχόμαστε - αυτό να αλλάξει.

Από τη στιγμή που τα σύνορα είναι ανοιχτά, το γενικό lockdown είναι απαγορευμένη λέξη, το ΜΟΝΟ που απομένει, είναι να τηρούμε τα μέτρα αυτοπροστασίας. Αν δε φοβάστε για τους εαυτούς σας, σκεφτείτε αγαπημένα σας πρόσωπα, ηλικιωμένους και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και προστατέψτε τα!

Ο sars-cov2 είναι εδώ και απειλεί όσο δε θα βρίσκονται στην αγορά εμβόλια και αποδεδειγμένες θεραπείες που τον καταπολεμούν ολοκληρωτικά και με ασφάλεια.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση