Σχετικά με το κρούσμα κορωνοϊόυ στο Θεολόγο Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2020 17:40 Σχετικά με το κρούσμα κορωνοϊόυ στο Θεολόγο Φθιώτιδας

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι υπάρχει κρούσμα κορωνοϊόυ στο Θεολόγο, υπήρξε ένας αδικαιολόγητος πανικός στην ευρύτερη περιοχή της Λοκρίδας.

Κάτι ανάλογο είχε γίνει και στο πρόσφατο παρελθόν στην περίπτωση οικογένειας από τη Λαμία που είχε διαγνωστεί με Covid 19. Ένας πανικός που είχε σαν αποτέλεσμα να στοχοποιηθούν άτομα και να υπάρξει διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Δείτε τι γράφει σε ανάρτησή του στο Facebook ο γιατρός Νίκος Δημάκης ο οποίος ήταν ένα από τα "θύματα" αυτής της παραπληροφόρησης.

«Κατόπιν πολλών τηλεφωνημάτων σας, θέλω να σας ενημερώσω πως το βράδυ της Παρασκευής 14/08/2020 ήρθα σε επαφή, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, με άτομο το οποίο την επόμενη ημέρα Σάββατο 15/08/2020 παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα και μετά από μοριακό τεστ βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό.
Μετά από επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ παραμένω σε καραντίνα χωρίς να έχω τον παραμικρό σύμπτωμα και χωρίς να εχω υποβληθεί σε τεστ, καθώς δεν κρίνεται απαραίτητο.
Όλοι όσοι ήρθα σε επαφή μαζί τους τις προηγούμενες ημέρες δεν έχουν κανένα λόγο να ανησυχούν για την υγεία τους, απο την συναναστροφή μας.
Ευχαριστώ απο καρδιάς όλους εσάς που δείξατε ειλικρινές ενδιαφέρον.
Όσο για τους υπόλοιπους, έχω να πω πως η διασπορά ψευδών ειδήσεων είναι εξίσου επικίνδυνη με την υπερμετάδοση του Κορονοϊου
».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση