Κορωνοϊός: Αγωνία στη Φθιώτιδα για τις ιχνηλατήσεις των κρουσμάτων

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2020 18:12 Κορωνοϊός: Αγωνία στη Φθιώτιδα για τις ιχνηλατήσεις των κρουσμάτων

Στο πόδι οι Υγειονομικές Αρχές του νομού και της Περιφέρειας - Κρούσμα και στη Φωκίδα.

Με τα κρούσματα κορωνοϊού να βρίσκονται σταθερά σε τριψήφιο νούμερο και στις 7 τελευταίες ημέρες γύρω και πάνω από τα 200, ο επικίνδυνος ιός, χτύπησε την πόρτα και της Φθιώτιδας.

Με «εισαγόμενα» κρούσματα φτάσαμε την τελευταία εβδομάδα στους πέντε ασθενείς, αν και για λίγες ημέρες υπήρχε μία ακόμη περίπτωση που είχε βγει οριακά θετική.

Πρόκειται για την ηλικιωμένη γυναίκα από τη Στυλίδα, που νοσηλευόταν στην Καρδιολογική Κλινική και το πρώτο τεστ στο ΕΚΕΑ βγήκε οριακά θετικό. Ακολούθησε ένα αρνητικό τεστ στο Νοσοκομείο Λαμίας και την Κυριακή (16/8) επιβεβαιώθηκε και από το ΕΚΕΑ ότι δε νοσεί από covid-19.

Την ίδια ώρα μία ακόμη ηλικιωμένη από την Ομβριακή εισαγόταν εμπύρετη στο πέτρινο κτίριο του Νοσοκομείο Λαμίας, έχοντας διαγνωστεί με covid-19. Είχε προηγηθεί θετικό τεστ στην κόρη της που μένει στην Καρδίτσα και την είχε επισκεφτεί στο χωριό. Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ ο στενός κύκλος της ηλικιωμένης έχει τεθεί σε καραντίνα, ενώ μέχρι αργά το μεσημέρι της Δευτέρας (17/8) ελήφθησαν 17 τεστ από πρόσωπα που την περιβάλλουν.

Αγωνία σε Λαμία και ανατολική Φθιώτιδα

Πλέον των 40 ήταν οι επαφές που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση του ζευγαριού που εργάζεται στη Ρουμανία και ήρθε στον τόπο καταγωγής του στη Λαμία και τη Στυλίδα για διακοπές. Διαπιστώθηκε ότι είναι θετικοί στον νέο κορωνοϊό ανήμερα της Παναγίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και έκτοτε βρίσκεται σε καραντίνα που θα διαρκέσει 14 ημέρες.

Εφτά (7) από τα τεστ που αφορούν τον πολύ στενό κύκλο του ζευγαριού, εστάλησαν από το Νοσοκομείο Λαμίας στο ΕΚΕΑ, ενώ τα υπόλοιπα ανέλαβε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Το ίδιο το ζευγάρι πραγματοποίησε σειρά εξετάσεων στο Νοσοκομείο Λαμίας το πρωί της Δευτέρας (17/8), όπου και διαπιστώθηκε ότι είναι πολύ καλά στην υγεία του και δεν κρίθηκε απαραίτητη η νοσηλεία του στο "πέτρινο".

Τα άλλα δύο κρούσματα που εντοπίστηκαν στη Λοκρίδα είναι και αυτά απολύτως ελεγχόμενα. Το πρώτο αντιστοιχούσε σε γυναίκα από την Αλβανία, 42 ετών που μπήκε σε οικιοθελή καραντίνα μαζί με την οικογένειά της από την πρώτη ημέρα που επέστρεψε στην Ελλάδα. Η Δευτέρα 17 Αυγούστου είχε ορισθεί ως ημέρα για το επαναληπτικό τεστ το οποίο δεν μπορεί παρά να βγει αρνητικό.

Για το άλλο κρούσμα στο Θεολόγο, ο ασθενής έχει επιστρέψει στην Αττική και οι ελάχιστες επαφές του, οικιοθελώς από το Σάββατο που έγινε γνωστό το περιστατικό, βρίσκονται σε καραντίνα. Την ιχνηλάτηση εδώ έχει αναλάβει ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία στην Περιφέρεια Αττικής.

Θυμίζουμε τέλος ότι η αρχή σε κρούσματα στη Φθιώτιδα για αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας, είχαν ξεκινήσει στις 31 Ιουλίου με τους δύο Πακιστανούς κρατούμενους στο Αστυνομικό Μέγαρο στη Λαμία. Το 14ημερο έχει περάσει για τον έναν κρατούμενο 19 ετών, ενώ και ο άλλος που είναι ανήλικος έχει βεβαιωθεί επίσης ότι είναι αρνητικός στην covid-19.

Κρούσμα στη Φωκίδα

Εν τω μεταξύ τελευταίο κρούσμα στην Περιφέρεια Στερεάς είναι μία 89χρονη γυναίκα από ορεινό χωριό της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας.

Η γυναίκα νοσηλευόταν με υποκείμενα νοσήματα σε μεγάλο Νοσοκομείο των Αθηνών, όπου πιθανότατα κόλλησε τον ιό. Η ηλικιωμένη δεν πρόλαβε να επιστρέψει στο σπίτι της και εκδηλώθηκαν συμπτώματα. Πλέον βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Τρία κρούσματα στην Εύβοια

Τρία ήταν τα περιστατικά με κρούσματα κορωνοϊού στην Εύβοια την περασμένη εβδομάδα. Ένας 19χρονος που βρίσκεται σε καραντίνα και είχε επιστρέψει από ταξίδι στο εξωτερικό ήταν το πρώτο από αυτά και ακολούθησε μία 17χρονη από το Μαρμάρι που επίσης είχε επιστρέψει από διακοπές - στο εσωτερικό - και έχει μπει σε καραντίνα μαζί με την οικογένειά της. Τέλος το Δεκαπενταύγουστο προέκυψε ένα ακόμη κρούσμα που αντιστοιχεί σε άντρα που φέρεται να διαγνώσθηκε εκτός όμως νομού.

Τέλος σε Αλβανούς υπηκόους που δε διαμένουν εδώ και χρόνια στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, αντιστοιχούν τα δύο κρούσματα που χρεώθηκαν από τον ΕΟΔΥ τις τελευταίες ημέρες στο Δήμο Ορχομενού και φυσικά δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση