Φθιώτιδα: Στις μονάδες οστρακοκαλλιέργειας ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Αυγούστου 2020 15:09 Φθιώτιδα: Στις μονάδες οστρακοκαλλιέργειας ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης

Στις μονάδες οστρακοκαλλιέργειας του Μαλιακού κόλπου από Στυλίδα μέχρι Καραβόμυλο, βρέθηκε ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Νικόλαος Ντίτορας μαζί με τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικών Υποθέσεων Στερεάς Ελλάδας Γεώργιο Βλαχώνη.

Αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Αγροτικών Υποθέσεων μεταξύ άλλων  αποτελούν και η αδειοδότηση και ο έλεγχος λειτουργίας υδατοκαλλιεργειών, η εισήγηση για έκδοση αποφάσεων προέγκρισης μίσθωσης θαλάσσιων εκτάσεων για υδατοκαλλιέργειες (ιχθυοκαλλιέργειες και οστρακοκαλλιέργειες) και η έκδοση αποφάσεων μίσθωσης θαλασσίων εκτάσεων και χορήγησης άδειας λειτουργίας σε υδατοκαλλιέργειες.

Αναφορικά με τις οστρακοκαλλιέργειες, κατά την επιλογή της θαλάσσιας έκτασης στην οποία πραγματοποιείται η καλλιέργεια οστράκων εξετάζεται, μεταξύ άλλων, ο βαθμός καθαρότητας της θάλασσας, η ύπαρξη θαλάσσιων ρευμάτων και τα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά του νερού.

Η οστρακοκαλλιέργεια αποτελεί έναν από τους πιο παραγωγικούς κλάδους στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής  της εξάγεται σε Ευρωπαϊκές χώρες.

 

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση