Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγάλη πυρκαγιά στην εθνική οδό Ιτέας - Γαλαξιδίου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2020 23:50 Μεγάλη πυρκαγιά στην εθνική οδό Ιτέας - Γαλαξιδίου

Στο ύψος των Αγίων Πάντων - Διακόπηκε προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων…

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 10:00’ το βράδυ της Τετάρτης (19/8)  σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιοι Πάντες Γαλαξιδίου Φωκίδας.

Πολύ γρήγορα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις, ενώ λόγω του δύσβατου του εδάφους, παίρνουν μέρος και πεζοπόρα τμήματα, συνολικά δύο ομάδες. Συνολικά ενεργούν 50 πυροσβέστες με 18 οχήματα, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport η πυρκαγιά ξεκίνησε από την άκρη της εθνικής οδού Ιτέας - Ναυπάκτου πριν τους Αγίους Πάντες και «σκαρφάλωσε» στα βράχια καίγοντας διάσπαρτη χαμηλή βλάστηση, δημιουργώντας όμως ένα αρκετά μεγάλο μέτωπο.

Προς το παρόν δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές ή περιουσίες και το θετικό είναι ότι δεν υπάρχει δυνατός αέρας. Το γεγονός όμως ότι ξέσπασε νύχτα και σε ένα εξαιρετικά δύσβατο σημείο δεν επιτρέπει εύκολους υπολογισμούς για την εξέλιξη της.

Στο σημείο από την πρώτη στιγμή βρίσκονται ο επικεφαλής ΔΙΠΥΝ Φωκίδας Πύραρχος Αντώνης Μίχας και ο Διοικητής ΠΥ Άμφισσας Αντιπύραρχος Λουκάς Μούτσελος.

Ζητήθηκε για λόγους ασφαλείας από την Τροχαία να κοπεί η κυκλοφορία στο σημείο για αυτό όσα αυτοκίνητα έχουν κατεύθυνση προς Ναύπακτο, εκτρέπονται μέσω Πέντε Ορίων