Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Ένα ακόμη πρόστιμο για πρόκληση πυρκαγιάς

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2020 12:40 Λαμία: Ένα ακόμη πρόστιμο για πρόκληση πυρκαγιάς

Αυτή τη φορά στην Κοινότητα Κόμματος του Δήμου Λαμιέων…

Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που πολλές φορές συνοδεύονται από δυνατούς νότιους ανέμους, πολλοί συμπολίτες μας εξακολουθούν και ανάβουν φωτιές στα οικόπεδά τους για προσωπικές εργασίες, θέτοντας σε κίνδυνο ολόκληρες περιοχές.

Για αυτό οι παρεμβάσεις αλλά και τα πρόστιμα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία συνεχίζονται με ένα ακόμη - το τέταρτο φέτος - ύψους 225 ευρώ, να βεβαιώνεται σε κάτοικο στην κοινότητα  Κόμμα του Δήμου Λαμιέων.

Ο συγκεκριμένος κάτοικος έβαλε φωτιά να καθαρίσει τον οικοπεδικό χώρο πλησίον του σπιτιού του με αποτέλεσμα  να υπάρξει κίνδυνος για την ευρύτερη περιοχή.  Στο συμβάν έφθασε άμεσα η πυροσβεστική υπηρεσία με δύο (2) οχήματα και πέντε (5) άνδρες, ωστόσο δεν χρειάστηκε να επέμβει αφού δεν υπήρξε πρόβλημα από την πυρκαγιά.

«Αυτό δεν έχει σημασία όμως και σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Πυροσβεστική Διάταξη 19 του 2020 επιβλήθηκε το προβλεπόμενο Διοικητικό πρόστιμο ύψους 225 ευρώ», σημειώνει ο Διοικητής ΔΙΠΥΝ Φθιώτιδας Πύραρχος Ανδρέας Μωράτης, που υπενθυμίζει για μία ακόμη φορά στους συμπολίτες μας ότι «απαγορεύεται αυστηρά η χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο και επιβάλλονται Διοικητικά πρόστιμα για κάθε χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο, ακόμη και όταν αυτή δεν έχει επεκταθεί ή δεν έχει προκαλέσει ζημιές.

»Η ΔΙ. Π.Υ.Ν Φθιώτιδας βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση και  καθημερινά  γίνονται έλεγχοι από τις κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και Πυροσβεστικά Κλιμάκια  του Νομού Φθιώτιδος», καταλήγει ο κ. Μωράτης.