Λαμία: Χαμός με το πείραμα που έκανε σκόνη τις θεωρίες συνωμοσίας - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020 08:53 Λαμία: Χαμός με το πείραμα που έκανε σκόνη τις θεωρίες συνωμοσίας - ΒΙΝΤΕΟ

«Όσοι παρασύρονται από θεωρίες συνωμοσίας, μπορεί να χάσουν αγαπημένους ανθρώπους, μανάδες πατεράδες, ακόμη και νέους ανθρώπους....», τονίζει μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Ιακωβής.

Το τελευταίο 24ωρο έχει γίνει πραγματικός χαμός με το πείραμα του καρδιολόγου από τη Λαμία, ο οποίος πήρε τα εύσημα από την επιστημονική κοινότητα.

Ο διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Ιακωβής από τη Λαμία, έκανε ένα πείραμα, που έγινε viral στο διαδίκτυο, κάνοντας σκόνη τα fake news και τις θεωρίες συνωμοσίας για τον κορωνοϊό και τις μάσκες.

Μέσω του πειράματος, ανέδειξε πόσο αυθαίρετα μπορούν να εκφράζονται ορισμένες απόψεις, οι οποίες, στην προκειμένη περίπτωση ωστόσο, προκαλούν κινδύνους ακόμη και για τη ζωή ορισμένων ανθρώπων.

Ο Δρ. Παναγιώτης Ιακωβής, αφού εργάστηκε σε φουλ ρυθμό για οκτώ ώρες, έβαλε επτά μάσκες τη μία πάνω στην άλλη μετρώντας παράλληλα οξυγόνο και παλμούς.

Το ειδικό μηχάνημα που κάνει τις μετρήσεις -και όχι οι εκτιμήσεις του καθενός- έδειξε ότι δεν επηρεάζεται καμία λειτουργία του αναπνευστικού.

«Επτά μάσκες με αμετάβλητο κορεσμό Οξυγόνου, μετά από 8 ώρες κρίσιμης Καρδιολογικής εργασίας με μάσκα. Δοκιμάστε και μόνοι σας!», έγραψε ο γιατρός, δίνοντας απάντηση στους απανταχού συνωμοσιολόγους που έχουν κατακλύσει την καθημερινότητα και -φυσικά- τα social media.

Δείτε τι είπε ο ίδιος στο δελτίο ειδήσεων του Star:

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση