Διάσωση πατέρα που εξαντλήθηκε κολυμπώντας για να σώσει τα παιδιά του [εικόνες]

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020 13:05 Διάσωση πατέρα που εξαντλήθηκε κολυμπώντας για να σώσει τα παιδιά του [εικόνες]

Ομάδα Διάσωσης Ευβοίας SAR 312: Σημαντική βοήθεια σε λουόμενους που είχαν απομακρυνθεί από την ακτή.

Το απόγευμα της Κυριακής 23 Αυγούστου στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου του δήμου Κύμης Αλιβερίου, μέλη της ομάδας διάσωσης Εύβοιας SAR 312 παρατήρησαν ένα κανό με δύο επιβαίνοντες να απομακρύνεται από την ακτή.

Λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή συνεχίσαμε να επιτειρούμε το κανό με τα κυάλια για να σιγουρευτούμε ότι δεν κινδυνεύουν.

Παρατήρησαν λοιπόν κάποιον κολυμβητή να προσπαθεί να το προσεγγίσει και να έχει απομακρυνθεί και αυτός από την ακτή.

Άμεσα λοιπόν ξεκίνησε Διασώστης της ομάδας με το Jet ski και το πρώτο που έκανε ήταν να προσεγγίσει τον πατέρα των δύο ανήλικων κοριτσιών που εμφανώς καταπονημένος μετά από τόση ώρα κολύμβηση αδυνατούσε να κρατηθεί στην επιφάνεια, τον βοήθησε να επιβιβαστεί στο Jet ski και στησυνέχεια προσέγγισαν το κανό με τις δύο ανήλικες, και το οδήγησαν με ασφάλεια στην ακτή που τους περίμενε με αγωνία η μητέρα.

Παρακαλούμε τους γονείς να επιτηρούν τα παιδιά τους όταν παίζουν με κανό και άλλα παιχνίδια την στιγμή που πνέουν στην περιοχή ισχυροί άνεμοι.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση