Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο πλοίο που δούλευε

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020 09:55 Άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο πλοίο που δούλευε (ΦΩΤΟ αρχείου)

Ναυτικός 62 ετών κατέρρευσε στο μηχανοστάσιο…

Συναγερμός τη Δευτέρα (24/8) στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού και στο Λιμενικό Τμήμα Αμαλιάπολης για 62χρονο μέλος πληρώματος φορτηγού πλοίου, που φόρτωνε σίδερα στο λιμάνι του εργοστασίου Sovel στον Αλμυρό.

Ο μηχανικός αισθάνθηκε ξαφνικά αδιαθεσία, ενώ εργαζόταν και μπροστά στα μάτια των συναδέλφων του από τη μία στιγμή στην άλλη έχασε τις αισθήσεις του και κατέρρευσε.

Το συμβάν σημειώθηκε χθες γύρω στις 14:00’ και άμεσα τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος έσπευσαν για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Οι προσπάθειες ανάνηψης συνεχίστηκαν από γιατρό του Κέντρου Υγείας Αλμυρού, που συνόδευσε το πλήρωμα του ασθενοφόρου για να συνδράμει μετά την απεγνωσμένη ειδοποίηση για βοήθεια.

Εντούτοις, ο 62χρονος δεν επανερχόταν. Μάλιστα όταν έφθασαν στο σημείο μετά από λίγη ώρα οι λιμενικοί έδειχνε να είναι ήδη νεκρός, καθώς δεν ανταποκρινόταν. Η σορός του μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου με ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας της περιοχής και διαπιστώθηκε τυπικά ο θάνατός του.

Ο άτυχος άνδρας θα επέστρεφε στην πατρίδα του την Αλβανία χθες με τους υπόλοιπους ναυτικούς. Λίγες ώρες απέμεναν για να τελειώσει η εργασία του. Δεν έκανε για πρώτη φορά το ταξίδι, αντίθετα το πλοίο ταξιδεύει συχνά στην περιοχή.

Το πιθανότερο είναι να υπέστη παθολογικό επεισόδιο, καθώς φέρεται να παρουσίασε υψηλή πίεση.

Μετά το τραγικό άγγελμα του θανάτου το Λιμενικό Τμήμα Αμαλιάπολης απαγόρευσε τον απόπλου του πλοίου και άρχισε να λαμβάνει καταθέσεις από τα μέλη του πληρώματος και κάθε αρμόδιο για τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του ναυτικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της έρευνας διατάχθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, η οποία αναμένεται να διενεργηθεί την Τετάρτη από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας ώστε να υπάρξει σαφής εικόνα για το τι ακριβώς συνέβη.

Επισημαίνεται ότι ο άτυχος άνδρας βρισκόταν στην Αμαλιάπολη για εργασία εδώ και μερικές μέρες ως μέλος πληρώματος πλοίου υπό σημαία Αλβανίας. Για τον αιφνίδιο θάνατο ειδοποιήθηκε η πρεσβεία της Αλβανίας για την ενημέρωση της οικογένειάς του. Η προανάκριση συνεχίζεται.

Πηγή: taxydromos.gr