Έκτακτο δελτίο καιρού με ισχυρές μπόρες και καταιγίδες

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020 11:53 Έκτακτο δελτίο καιρού με ισχυρές μπόρες και καταιγίδες

Πρόβλεψη ακόμη και για χαλαζοπτώσεις…

Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού προβλέπεται σήμερα Τρίτη (25-08-2020) από τα βόρεια, με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους, προβλέπει σε Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η μεταβολή του καιρού δε θα αφήσει ανεπηρέαστα τα κεντρικά διαμερίσματα με έντονα φαινόμενα - εκτός από τη Μακεδονία και τη Θράκη - στη Θεσσαλία και τις Σποράδες. Τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια αναμένονται και στην Ανατολική Στερεά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία μεταβλητοί με την ίδια ένταση. Τη νύχτα από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς, ενώ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Για την Τετάρτη (26-08-2020) προβλέπονται στα βορειοανατολικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση από το απόγευμα.

Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά της ανατολικής κυρίως χώρας, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια και ανατολικά.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση