«Ορφανή» φυτεία κάνναβης στην ορεινή Καλοσκοπή - ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2020 08:04 «Ορφανή» φυτεία κάνναβης στην ορεινή Καλοσκοπή - ΦΩΤΟ

Ξεριζώθηκαν 186 δενδρύλλια ύψους μέχρι και 2,80 μέτρων…

Φυτεία με συνολικά 186 δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε την Τρίτη (25-08-2020) το πρωί, σε δύσβατη και απόκρημνη δασική περιοχή, στους πρόποδες του όρους Γκιώνα, πλησίον της Τοπικής Κοινότητας Καλοσκοπής Φωκίδας.

Οι αρχικές πληροφορίες των αστυνομικών που χρησιμοποίησαν και εναέρια μέσα της ΕΛ.ΑΣ., έκαναν λόγο για χιλιάδες δενδρύλλια, με την έκταση να τίθεται σε διακριτική επιτήρηση για τον εντοπισμό των καλλιεργητών.

Παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα δενδρύλλια ήταν ώριμα φθάνοντας στο ύψος μεταξύ 2 και 2,80 μέτρων, οι χασισοκαλλιεργητές δεν εμφανίσθηκαν και οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό τους.

Στην εκρίζωση των δενδρυλλίων και στην όλη επιχείρηση εκτός από τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Φωκίδας, βοήθησαν συνάδελφοί τους από Βοιωτία και Φθιώτιδα.

Σημειώνεται ότι ο χώρος ήταν κατάλληλα διαμορφωμένος με κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή, καθώς περιελάμβανε κατασκευή αυτόματου συστήματος ποτίσματος των δενδρυλλίων, τροφοδοτούμενο από φυσική ροή νερού, παρακείμενου ρέματος.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν διάφορα εργαλεία – σύνεργα, κατάλληλα για την περιποίηση της φυτείας (λάστιχα ποτίσματος, σκαλιστήρι, πλαστικά μπουκάλια νερού κ.λ.π.).

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας – Δελφών.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση