Τι είπε ο Σπανός με Σταϊκούρα και Βορίδη;

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2020 08:01 Τι είπε ο Σπανός με Σταϊκούρα και Βορίδη;

Στον απόηχο των κυβερνητικών εξαγγελιών για τους πληγέντες της Εύβοιας, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης βρέθηκαν στις περιοχές που χτύπησε η κακοκαιρία στις 9 Αυγούστου, όπου τους υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός.

Όπως σημειώνει ο κ. Σπανός: «Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη επισκεφτήκαμε και συνομιλήσαμε με επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα, παραγωγούς και πτηνοτρόφους που χτυπήθηκαν από τις πρόσφατες πλημμύρες. Θέσαμε ένα ολοκληρωμένο σύνολο προτάσεων για την ανακούφιση των πληγέντων, με στόχο την άμεση και πλήρη κάλυψη των αναγκών τους.

Είναι σημαντική η καθαρή βούληση του Υπουργού να στηρίξει το σύνολο των πληγέντων, ενεργοποιώντας τον ΕΛΓΑ και τα υπόλοιπα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία».

Επίσης, «Με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρα, «λογοδοτήσαμε» για την πορεία των εξαγγελθέντων μέτρων στήριξης. Το σύνολο των δεσμεύσεων έχει ήδη θεσμοθετηθεί με Υπουργικές αποφάσεις και Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Ταυτόχρονα, οι υπηρεσίες μας δουλεύουν σκληρά για να φτάσουν αυτά τα βοηθήματα γρήγορα σε όλους όσους τα δικαιούνται και τα χρειάζονται».

Και ο Περιφερειάρχης Στερεάς σε ανάρτησή του στο Facebook καταλήγει: «Ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, οφείλουμε να είμαστε ταχείς και αποτελεσματικοί. Ο χρόνος δε γυρίζει πίσω. Όμως πρέπει να προχωρήσει γρήγορα μπροστά».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση