Συμεών: «Η Λοκρίδα είναι ποιμαντική μου προτεραιότητα»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020 08:14 Συμεών: «Η Λοκρίδα είναι ποιμαντική μου προτεραιότητα»

«Η περιοχή Ταλαντίου και Λοκρίδος της Μητροπόλεως μας είναι ποιμαντική μου προτεραιότητα», τόνισε με νόημα από την Λοκρίδα ο Φθιώτιδος Συμεών.

Μια ακόμη μεγάλη ποιμαντική περιοδεία στην περιοχή Ταλαντίου και Λοκρίδος, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο και οργανικό τμήμα της αποκλειστικής κανονικής δικαιοδοσίας της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, ολοκλήρωσε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Νωρίς το πρωί χοροστάτησε και ομίλησε στην Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Φανουρίου στην Μαλεσίνα παρουσία του Δημάρχου Λοκρών κ. Αθανασίου Ζεκεντέ και λοιπών αυτοδιοικητικών στελεχών και πλήθους κόσμου.

«Να παρακαλέσουμε τον Άγιο Φανούριο να μας φανερώνει όχι χαμένα αντικείμενα, αλλά χαμένες αξίες που έχουμε τόσο πολύ ανάγκη να ξαναβρούμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Συμεών.

Στη συνέχεια ο κ. Συμεών επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μαλεσίνας, όπου έγινε θερμά δεκτός από τις αδελφές της Μονής, με τις οποίες είχε μία θερμή πνευματική επικοινωνία.

Κατόπιν, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Λοκρών και το επιτελείο του επισκέφθηκε παρακείμενη έκταση, ιδιοκτησίας της Ιεράς Μονής, η οποία στο παρελθόν είχε παραχωρηθεί προσωρινά για την λειτουργία θερινών Κατασκηνώσεων από την Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών. Ο κ. Συμεών δεσμεύθηκε να εξετάσει το θέμα πιο επισταμένως με την προοπτική αξιοποίησης αυτών των εγκαταστάσεων από την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος για την νεολαία της Λοκρίδος.

Επόμενος σταθμός του κ. Συμεών ήταν η Τραγάνα, όπου μεταξύ των άλλων επισκέφτηκε και τα φυτώρια Αλεξίου, τον επιχειρηματία κ. Μπεργκουλάκη Ιωάννη, τον οποίο και ευχαρίστησε για την συνεργασία του με την Ιερά Μητρόπολη.

Στη συνέχεια ο κ. Συμεών μετέβη στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Γουλεμίου, όπου έγινε θερμά δεκτός από τους ιερείς και τους κατοίκους της περιοχής.

Μετά την δέηση στο Καθολικό της Μονής ακολούθησε μοναστηριακό κέρασμα και κατόπιν ο κ. Συμεών μετέβη στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης Γουλεμίου, όπου έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και την ιαχή ΑΞΙΟΣ.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του Σεβασμιωτάτου η Αταλάντη, όπου επισκέφθηκε και τους δυο πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς του Αγίου Φανουρίου τόσο της ενορίας της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος όσο και των Αγίων Θεοδώρων, γενόμενος δεκτός με σεβασμό και αγάπη από τους διακονούντες πατέρες, αλλά και από πιστούς που προσέτρεξαν να λάβουν την ευχή του κ. Συμεών. Και στα δυο Παρεκκλήσια ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε παρακλητικές Δεήσεις προς τον Άγιο Φανούριο.

Ακολούθως, ο κ. Συμεών ανηφόρισε για την Ιερά Μονή των Αγίων Αναργύρων Αταλάντης, στην οποία και διημέρευσε. Η γερόντισσα και οι αδελφές της Μονής φιλοξένησαν με πολλή αγάπη τον κ. Συμεών, ο οποίος είχε επί μακρόν μια γόνιμη πνευματική επικοινωνία μαζί τους.

Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τον Άγιο Κωνσταντίνο Λοκρίδος, όπου μάλιστα, μεταξύ των άλλων, είχε μια όμορφη πνευματική συνάντηση με τον καλλιτέχνη κ. Αντώνη Ρέμο και γνωστούς επιχειρηματίες εξ Αθηνών, οι οποίοι τιμούν την Φθιώτιδα με την προτίμηση τους ως προορισμό τους. Ο κ. Συμεών με την ευκαιρία τους ενημέρωσε για το έργο της αγάπης που επιτελεί η Ιερά Μητρόπολη και τους παρακάλεσε για την με κάθε τρόπο ευγενική τους συμπαράσταση.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Συμεών την προσεχή εβδομάδα και πάλι θα βρίσκεται στην περιοχή της Λοκρίδος, καθώς την Δευτέρα 31 Αυγούστου το πρωί θα τελέσει την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Ζώνης Κέδρου Αρκίτσας, ενώ την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου και την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου θα προστεί των Ιερών Ακολουθιών στον πανηγυρίζοντα μοναδικό στην Ελλάδα Ιερό Ναό του Προφήτη Μωϋσέως του Θεόπτου, του Ευρωσιναϊτικού Κέντρου Μελετών, στην Τραγάνα Αταλάντης, κατόπιν ευγενικής προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Σιναίου κ. Δαμιανού, τον οποίο ο κ. Συμεών ιδιαίτερα σέβεται και τιμά.

Κατά την επιστροφή του στην Λαμία αργά το βράδυ ο κ. Συμεών σε δήλωση του στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως τόνισε με νόημα: «Η περιοχή Ταλαντίου και Λοκρίδος της Μητροπόλεως μας είναι ποιμαντική μου προτεραιότητα».

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ από την επίσκεψη του Μητροπολίτη Φθιώτιδας στη Λοκρίδα:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση