Πυρκαγιά στον καταυλισμό της Καμηλόβρυσης - Σηκώθηκαν τα PZL

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020 16:10 Πυρκαγιά στον καταυλισμό της Καμηλόβρυσης - Σηκώθηκαν τα PZL

Πρόλαβαν τον κίνδυνο οι πυροσβέστες…

Δασική έκταση περίπου τεσσάρων (4) στρεμμάτων πρόλαβε και έκαψε η επικίνδυνη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής (28/8) δυτικά του καταυλισμού των Ρομά στην Καμηλόβρυση Λαμίας.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε κομμάτι με πυκνό πουρνάρι και γρήγορα λαμπάδιασε λαμβάνοντας διαστάσεις! Ευτυχώς η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν άμεση, με έξι οχήματα και 12 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο τμήμα από την 7η ΕΜΑΚ, ενώ με εντολή του Διοικητή της ΔΙΠΥΝ Φθιώτιδας Πύραρχου Ανδρέα Μωράτη που έσπευσε επίσης στο σημείο, σηκώθηκαν για συνδρομή και τα δύο PZL.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες η πυρκαγιά βρήκε πρόσφορο έδαφος για να κάψει και θα μπορούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις και να προκαλέσει σοβαρές ζημιές.

Πρέπει να σημειώσουμε τέλος ότι για την επέμβαση των πυροσβεστικών οχημάτων ζητήθηκε και η συνδρομή της αστυνομίας, καθώς στο παρελθόν έχουν σημειωθεί επεισόδια σε βάρος τους από κατοίκους του καταυλισμού. Πρόσφατα μάλιστα σε μια πυρκαγιά που εκδηλώθηκε δίπλα σε καταυλισμό Ρομά στη Θήβα, οι Πυροσβέστες έπεσαν θύματα ληστείας!

Δείτε κι άλλες φωτογραφίες από το σημείο της πυρκαγιάς:

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση