Τραγικός επίλογος για το βελγικό λυκόσκυλο που είχε χαθεί στη Συκά Υπάτης

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 29 Αυγούστου 2020 16:03 Τραγικός επίλογος για το βελγικό λυκόσκυλο που είχε χαθεί στη Συκά Υπάτης

Βρέθηκε νεκρό με δεμένο το ένα πόδι. Μηνυτήρια αναφορά του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας.

Νεκρό και σε προχωρημένη σήψη βρέθηκε το Σάββατο (29/8) το βελγικό λυκόσκυλο που είχε εξαφανισθεί στη Συκά Υπάτης.

Σύμφωνα με καταγγελία του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας, το όμορφο αυτό σκυλί είχε εμφανιστεί ξαφνικά πριν μερικούς μήνες στην περιοχή, αφού προφανώς το εγκατέλειψε ο ιδιοκτήτης του. Αν και αρχικά δεν έτυχε της καλύτερης φιλοξενίας, φιλόζωοι το περιέθαλψαν και το έσωσαν πολλές φορές, από κάποιους που το πετροβολούσαν. Και ενώ ήταν πλέον υγιές, χάθηκαν τα ίχνη του από τις 6/8 και έκτοτε το αναζητούσαν.

Δυστυχώς όπως σημειώσαμε βρέθηκε νεκρό, σε απομακρυσμένη περιοχή του χωριού και από την κατάσταση του φαίνεται ότι ήταν εκεί από μέρες. Σύμφωνα με το Φιλοζωικό ήταν δεμένο από το ένα πόδι. «Ειδοποιήθηκε η αστυνομία, η οποία πήγε επί τόπου, πάρθηκαν φωτογραφίες και βρισκόμαστε στη διαδικασία μηνυτήριας αναφοράς», σημειώνει ο Φιλοζωικός και αναρωτιέται: «Είναι εγκληματική ενέργεια, όπως φοβούμαστε, λόγω της προηγούμενης άσχημης αντιμετώπισής του ή όχι;».

«Ελπίζουμε η αστυνομία να βρει τους ενόχους, αν υπάρχουν, για το θάνατό του και να ενεργήσει όπως θα έκανε αν στη θέση του βρισκόταν κάποιος άνθρωπος νεκρός σ αυτή την κατάσταση. Σίγουρα πρώτος υπεύθυνος και φυσικός αυτουργός είναι αυτός που το εγκατέλειψε ώστε στη συνέχεια να βρει το θάνατο από τις άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες», προσθέτουν οι άνθρωποι του Φιλοζωικού που δημοσίευσαν και τη φωτογραφία του άτυχου ζώου.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση