Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φθιώτιδα: Τρία νέα πρόστιμα για καύση χόρτων

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 30 Αυγούστου 2020 11:45 Φθιώτιδα: Τρία νέα πρόστιμα για καύση χόρτων

Εξακολουθούν να ανάβουν φωτιές στα χωράφια και τα οικόπεδα και να απειλούνται πυρκαγιές…

Άλλα τρία (3) διοικητικά πρόστιμα, μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, επιβλήθηκαν από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Νομού Φθιώτιδος σε ιδιοκτήτες οικοπέδων και αγροτικών εκτάσεων για πρόκληση πυρκαγιάς, φτάνοντας έτσι στο σύνολο τα επτά (7) μέχρι τώρα.

Το πρώτο αυτά τα τρία πρόστιμα, επιβλήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 26-08-2020 και ήταν ύψους 225 ευρώ για καύση ξερών χόρτων  εντός οικοπεδικου χώρου, σε μια κάτοικο  στην κοινότητα  Μάρμαρα του Δήμου Μακρακώμης, που είχε ανάψει φωτιά να κάψει ξηρά χόρτα εντός οικοπεδικου χώρου πλησίον της οικίας της.

Δημιουργήθηκε κίνδυνος για την ευρύτερη περιοχή και επενέβησαν άμεσα δύο (2) οχήματα με πέντε (5) πυροσβεστικούς υπαλλήλους.

Το δεύτερο Διοικητικό πρόστιμο, ύψους επίσης 225 ευρώ, επεβλήθη την Πέμπτη 27-08-2020 στην Δημοτική Ενότητα Δομοκού πάλι για καύση ξερών χόρτων εντός οικοπεδικού χώρου, όπου επενέβη η πυροσβεστική υπηρεσία με δύο (2) οχήματα και τέσσερις πυροσβέστες.

Το τρίτο και έβδομο στο σύνολο, Διοικητικό πρόστιμο ύψους τριακοσίων (300) ευρώ επεβλήθη το Σάββατο 29-08-2020 σε αγρότη σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Δομοκού, ο οποίος έβαλε φωτιά να κάψει αγροτική έκταση 20 στρεμμάτων με υπολείμματα καλλιεργειών πάρα την ρητή απαγόρευση για χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο κατά την διάρκεια της Αντιπυρικής περιόδου και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής με δύο (2) οχήματα και τέσσερις πυροσβέστες.

«Υπενθυμίζουμε και πάλι ότι από φέτος εφαρμόζονται αυστηρά τα οριζόμενα στην Πυροσβεστική Διάταξη 19 του 2020 και επιβάλλονται  τα προβλεπόμενα Διοικητικά πρόστιμα σε πολίτες που δεν συμμορφώνονται με την Νομοθεσία που απαγορεύει την χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο», σημειώνει ο Διοικητής ΔΙΠΥΝ Φθιώτιδας Πύραρχος Ανδρέας Μωράτης και προειδοποιεί: «Οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της ΔΙ. Π.Υ.Ν Φθιώτιδας βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση και  καθημερινά  γίνονται έλεγχοι από τις κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και Πυροσβεστικά Κλιμάκια  επιβάλλοντας Διοικητικά πρόστιμα στους παραβάτες».

Με την ευκαιρία ας δούμε και το χάρτη επικινδυνότητας που ισχύει για την Κυριακή 30 Αυγούστου: