Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κωνσταντίνα Μερλέμη: «Κυνηγήστε τα όνειρά σας…»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2020 09:10 Κωνσταντίνα Μερλέμη: «Κυνηγήστε τα όνειρά σας…»

Η 2η της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) - Τμήμα Στρατολογικού/Στρατιωτικών Νομικών συμβούλων, μιλάει για το δικό της όνειρο που έγινε πραγματικότητα με μεθοδικό και ποιοτικό διάβασμα…

Η ανακοίνωση των βάσεων την περασμένη εβδομάδα, ήταν η αρχή μιας νέας ζωής για χιλιάδες μαθητές που απέκτησαν την ιδιότητα του φοιτητή.

Ανάμεσα σε αυτούς μία αριστούχος από τη Βοιωτία, η Κωνσταντίνα Μερλέμη που "έσπασε τα κοντέρ" με 19.075 μόρια, επίδοση που την έφερε στη 2η θέση γενικής σειρά σε ένα από τις πιο δημοφιλή και δύσκολα Τμήματα, το Τμήμα Στρατολογικού/Στρατιωτικών Νομικών συμβούλων της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.

Αυτή ήταν και η 1η επιλογή της Κωνσταντίνας και δεν ήταν τυχαία. Όπως λέει στο LamiaReport ήταν κίνητρο για εκείνη το κύρος και η αξιοπιστία της σχολής αλλά και η οργάνωση και η πειθαρχία που απαιτεί ο στρατός. «Πρόκειται για μία σχολή ιδιαίτερα απαιτητική καθώς προϋποθέτει εξαιρετικές πνευματικές αλλά και σωματικές ικανότητες και συνδυάζει την ακαδημαϊκή με την στρατιωτική εκπαίδευση», προσθέτει η Κωνσταντίνα.

Προφανώς οι επιρροές της από τους γονείς της, καθώς η μητέρα της είναι φιλόλογος και ο πατέρας της αστυνομικός, έπαιξαν σημαντικό ρόλο για την επιλογή της ΣΣΑΣ. Όσον αφορά όμως την επιλογή του Νομικού Τμήματος, έπαιξε ρόλο η συμμετοχή της νεαρής Κωνσταντίνας στο πρόγραμμα EUROSCOLA, όπου με άλλους εφήβους της Ευρωπαϊκής Ένωσης συζήτησαν και προβληματίστηκαν για το κοινό μέλλον των ευρωπαίων πολιτών, τα δικαιώματά τους και την προάσπιση της δημοκρατίας.

Η ίδια μιλάει πέντε γλώσσες (με ισάριθμα πτυχία). Αγαπημένη της ασχολία η εκμάθηση ξένων γλωσσών, που όμως στον καιρό του πολύ διαβάσματος υποχρεώθηκε να την εγκαταλείψει. Αυτή ήταν όμως και η μοναδική «παραχώρηση», καθώς το συστηματικό, μεθοδικό και ποιοτικό διάβασμα της επέτρεπε να εξασφαλίζει χρόνο για ξεκούραση αλλά και για τις υπόλοιπες δραστηριότητές της.

«Κατά την διάρκεια της προετοιμασίας μου δεν εγκατέλειψα την μουσική, καθώς παίζω κιθάρα από 10 χρόνων, το χορό, αφού συμμετέχω στο σύλλογο Σαρακατσαναίων Θήβας και φυσικά την γυμναστική, απαραίτητο κομμάτι της προετοιμασίας για κάθε Στρατιωτική Σχολή», μας λέει και συμπληρώνει: «Προφανώς υπήρξε κούραση, όχι όμως άγχος! Και αυτό γιατί οι ατέλειωτες ώρες προσωπικού διαβάσματος συνδυάζονταν με την ουσιαστική βοήθεια του σχολείου και κυρίως της μητέρας μου η οποία ως φιλόλογος με καθοδηγούσε ώστε με οργάνωση, συνέπεια και υπευθυνότητα να ανταπεξέλθω στον στόχο μου. Σίγουρα είχα την τύχη του υποστηρικτικού οικογενειακού περιβάλλοντος που πάντοτε ενθάρρυνε την προσπάθεια μου».

Η Κωνσταντίνα είναι το μεγαλύτερο από τα τρία παιδιά της οικογένειας Μερλέμη. Η μικρότερη αδερφή της θα πάει φέτος στην Γ’ Λυκείου και μικρός της αδερφός στην Ε’ Δημοτικού. «Μολονότι έχω άλλα δύο αδέρφια η ησυχία στο σπίτι ήταν κάτι δεδομένο. Όταν μάλιστα είδαμε τα αποτελέσματα η συγκίνηση και η χαρά όλης της οικογένειας ήταν απερίγραπτη», σημειώνει η Κωνσταντίνα επιβεβαιώνοντας το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η οικογένεια.

Στη σύντομη συζήτησή μας με την αριστούχα Κωνσταντίνα δεν μπορούσαμε παρά να της ζητήσουμε μια συμβουλή για τα παιδιά που θα αναζητήσουν τον επόμενο χρόνο την τύχη τους στις εισαγωγικές εξετάσεις της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης: «Με βάση την εμπειρία μου, θα ήθελα να πω στους επόμενους υποψηφίους να θέτουν στόχους και με εμπιστοσύνη στον εαυτό τους να κυνηγούν τα όνειρα τους. Να μην αγχώνονται, να μην φοβούνται, να μην απογοητεύονται, παρά μόνο να αγωνίζονται ακόμα και όταν οι συνθήκες είναι αντίξοες»…