Κάτω από 2.000 τα δενδρύλλια που αποκαλύφθηκαν στην ορεινή Λοκρίδα (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2020 08:42 Κάτω από 2.000 τα δενδρύλλια που αποκαλύφθηκαν στην ορεινή Λοκρίδα (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Στην περιοχή "Νικολάκια" Τραγάνας μεγάλη επιχείρηση των αστυνομικών…

Δεν επαληθεύθηκαν οι υπολογισμοί από τις διαρροές της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, που έκαναν λόγο για τουλάχιστον 5.000 δενδρύλλια στην ορεινή περιοχή Κολάκα της Τραγάνας Φθιώτιδας.

Η μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε σε δύσβατη ημικρημνώδη περιοχή στο ανωτέρω μέρος έφερε στο φως 1.900 δενδρύλλια, ύψους μέχρι και 4 μέτρων, με την επιστράτευση μάλιστα ελικοπτέρου της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων - Υπηρεσία Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και των Συνοδών αστυνομικών σκύλων, της Ε.Κ.Α.Μ. και σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας.

Δυστυχώς δεν εντοπίστηκαν οι καλλιεργητές, αν και βρέθηκαν υλικά και εξοπλισμός ανάπτυξης και υδροδότησης της καλλιέργειας, τα οποία και κατασχέθηκαν επίσης.

Από τη μεθοδολογία δράσης των καλλιεργητών, την επιλογή θέσης (ορεινό σημείο, εντός χαράδρας), την υποδομή (ύδρευση από πηγή σε απόσταση -2- χλμ, με πλαστικούς σωλήνες), των μέτρων προφύλαξης (ειδικά διαμορφωμένο παρατηρητήριο πλησίον της φυτείας), και του μεγάλου αριθμού των δενδρυλλίων, προκύπτει η επαγγελματική υποδομή των εμπλεκομένων.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση