Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη Βουλή οι σχολικές καθαρίστριες του Δήμου Λαμιέων

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2020 19:18 Στη Βουλή οι σχολικές καθαρίστριες του Δήμου Λαμιέων

Ερώτηση Σαρακιώτη γιατί είναι λιγότερες σε καιρό πανδημίας…

Με ερώτησή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών, ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα Γιάννης Σαρακιώτης μεταφέρει την εύλογη αγωνία πολλών γονέων και τη δυσαρέσκεια εκπροσώπων φορέων της περιοχής, εν όψει και της επικείμενης έναρξης της νέας εκπαιδευτικής περιόδου, εν μέσω της εξελισσόμενης πανδημίας. Στο πλαίσιο της νέας κοινοβουλευτικής παρέμβασής του ο κ. Σαρακιώτης, επισημαίνει ότι την ώρα που καταγράφεται αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού, είναι ανεπαρκής ο σχεδιασμός της νέας εκπαιδευτικής περιόδου από πλευράς των συναρμόδιων Υπουργείων, σε κεντρικό επίπεδο, με κυρίαρχο ανάμεσα σε άλλα, το στοιχείο του δραματικά μειωμένου αριθμού καθαριστριών στις σχολικές αίθουσες.

Στο κείμενο της ερώτησής του, ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα θέτει υπ’ όψιν του κ. Θεοδωρικάκου τόσο την προσφάτως δημοσιευθείσα ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Λαμίας, εντός της οποίας μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«…Δεν εξασφαλίζουν μόνιμο και επαρκές προσωπικό καθαριότητας για όλα τα σχολεία, ώστε να υπάρχει συχνός και καλός καθαρισμός, με βάση τις οδηγίες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Για παράδειγμα στο Δήμο Λαμίας εγκρίθηκαν 49 θέσεις καθαριστριών εκ των οποίων οι 17 μειωμένου ωραρίου ενώ ζητήθηκαν 68 θέσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών…»

όσο και πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις εκπροσώπου της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Λαμιέων, που αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι:

«Δυστυχώς ενώ ζητήσαμε από το Υπουργείο Εσωτερικών τον ίδιο αριθμό, συν μία παραπάνω, δηλ. εξήντα πέντε (65) θέσεις, η προκήρυξη η οποία ήρθε για το Δήμο Λαμίας ήταν δυστυχώς σαράντα εννιά (49) που σημαίνει αυτό ότι πρέπει να πορευτούμε με σαράντα εννιά (49)…»

«Ναι μεν το Υπουργείο Εσωτερικών έλαβε υπ’ όψιν τον αριθμό των αιθουσών, παράδειγμα 630, δε ξέρω πόσες αίθουσες έλαβε υπ’ όψιν, αλλά δεν έλαβε καθόλου υπ’ όψιν το προσωπικό το οποίο είχαμε με αποτέλεσμα να αποκλείονται γύρω στις δεκαπέντε (15) καθαρίστριες οι οποίες δούλευαν ήδη για δυο, τρία, δε ξέρω για πόσα χρόνια στα σχολεία, για τις οποίες δε μπορούμε να κάνουμε πρόσληψη…»

Με βάση το σύνολο των εκτιθέμενων στοιχείων στην ερώτηση του ο κ. Σαρακιώτης απευθύνει τα παρακάτω ερωτήματα:

  1. Ποιος είναι ο λόγος της μείωσης του αριθμού του προσωπικού καθαριότητας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Λαμιέων την ώρα που οι ανάγκες σήμερα είναι κατά πολύ αυξημένες λόγω και της εξελισσόμενης πανδημίας;
  2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ο ερωτώμενος Υπουργός προκειμένου να άρει/αμβλύνει τις εύλογες ανησυχίες της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Λαμίας;

Ζητώντας, παράλληλα από το αρμόδιο Υπουργείο να του προσκομίσει σειρά επιμέρους στοιχείων αναφορικά με την καθαριότητα των σχολικών μονάδων σε όλο το εύρος της Π.Ε. Φθιώτιδας.