Λαμία: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση δικάζεται ο κυνηγός που σκότωσε στο καρτέρι συγχωριανό του

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2020 08:48 Λαμία: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση δικάζεται ο κυνηγός που σκότωσε στο καρτέρι συγχωριανό του

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λαμίας η υπόθεση που είχε συγκλονίσει τη Λοκρίδα τον Σεπτέμβριο του 2013…

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λαμίας, παρουσιάστηκε το πρωί της Τετάρτης 2 Σεπτεμβρίου ο 41χρονος, σήμερα, κυνηγός που πριν από εφτά χρόνια είχε σκοτώσει σε καρτέρι αγριογούρουνου 51χρονο συγχωριανό του από την Κυρτώνη (Κολάκα) Λοκρίδας.

Αν και αρχικά ο 41χρονος είχε κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια (παράβαση του νόμου για τα όπλα και λαθροθηρία), το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας μετέτρεψε την βασική κατηγορία σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Η δίκη ωστόσο αναβλήθηκε λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης Δημήτρη Κατσούρα και θα ορισθεί νέα ημερομηνία από τον Εισαγγελέα Εφετών. Στο ΜΟΔ εμφανίστηκε κανονικά η πλευρά της Πολιτικής Αγωγής με το δικηγόρο της Ιωάννη Μαύρο.

Σημειώνουμε ότι ο 41χρονος μετά το τραγικό περιστατικό δεν μένει πλέον στην Κυρτώνη και δηλώνει μόνιμη κατοικία στην Αττική.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ο άτυχος 51χρονος συνήθιζε να περπατάει τα απογεύματα έξω από το χωριό. Είχε ακολουθήσει το γνωστό μονοπάτι που πάει προς το μοναστήρι. Κρατούσε μάλιστα στα χέρια και ένα μικρό πριόνι για να καθαρίζει το μονοπάτι από τα χόρτα και τα κλαδιά.

Όταν επέστρεφε είχε σουρουπώσει για τα καλά. Λίγο πριν φτάσει στο χωριό στη θέση "αεροπορία", πιο πάνω από τη δεξαμενή μια 4μελής ομάδα κυνηγών από το χωριό είχαν στήσει καρτέρι για αγριογούρουνο.

Όταν ο ένας από αυτούς αντιλήφθηκε κάτι να κινείται μέσα στη δασώδη περιοχή, σύμφωνα με την κατάθεσή του, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα ήταν ο 51χρονος συγχωριανός του και πυροβόλησε.

Το οκτάβολο βρήκε τον άτυχο περιπατητή στη κοιλιακή χώρα. Ο ιατροδικαστής είπε ότι ο θάνατος ήταν σχεδόν ακαριαίος.

Οι κυνηγοί αρχικά έπαθαν σοκ και προσπάθησαν να φύγουν και να κρύψουν τα όπλα. Ο κατηγορούμενος ανέλαβε να μεταφέρει το θύμα στο κέντρο υγείας, υποστηρίζοντας ότι τον βρήκε τραυματισμένο στο δρόμο και ειδοποίησε και τους άλλους για να τον κατεβάσουν. Όταν όμως οι αστυνομικοί της ασφάλειας άρχισαν τις ερωτήσεις έπεσε σε αντιφάσεις και τελικά στην ομολογία του υποστήριξε ότι ήταν η κακιά στιγμή στο καρτέρι για το αγριογούρουνο.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση