Ελεύθεροι οι δράστες της ληστείας ηλικιωμένου στο κέντρο της Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 05 Σεπτεμβρίου 2020 07:45 Ελεύθεροι οι δράστες της ληστείας ηλικιωμένου στο κέντρο της Λαμίας

Ποινές κάθειρξης στους δύο άμεσα εμπλεκόμενους με την έφεση ωστόσο να έχει ανασταλτική δύναμη…

Με πέντε χρόνια ποινή κάθειρξης τιμωρήθηκαν από το Μονομελές Εφετείων Κακουργημάτων, ο 42χρονος Τυνήσιος και ο 28χρονος Έλληνας συνεργός του που το Σεπτέμβριο του 2019 είχαν ληστέψει 80χρονο στα στενά της οδού Τζαβέλα στο κέντρο της Λαμίας.

Και οι δύο ωστόσο θα μπορέσουν να αποφυλακιστούν, καθώς έγιναν δεκτά τα ελαφρυντικά στοιχεία και τα επιχειρήματα που κατέθεσαν οι συνήγοροί τους, Δέσποινα Ζάρα (αυτεπάγγελτος διορισμός) και Δημήτρης Κρούπης αντίστοιχα και η έφεση τους έχει ανασταλτική δύναμη.

Αμφότεροι βέβαια οι κατηγορούμενοι ομολόγησαν την πράξη τους και ζήτησαν συγνώμη από το Δικαστήριο και το θύμα τους (δεν παραβρέθηκε στη διαδικασία με χαρτί γιατρού), από το οποίο είχαν αρπάξει διά της βίας 130 ευρώ.

Στην υπόθεση εμπλέκεται και ένα τρίτο άτομο ντόπιος 36 ετών που δεν είχε προφυλακιστεί και φέρεται να είχε χρέη τσιλιαδόρου. Και στη δική του περίπτωση η συνήγορος του Μαρία Σαΐτη ζήτησε να του αναγνωρισθούν κάποια στοιχεία για μειωμένο καταλογισμό με το Δικαστήριο να αποφασίζει ποινή φυλάκισης 4 ετών με την έφεση και στη δική του περίπτωση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση