Φθιώτιδα: Νέο κρούσμα κορωνοϊού

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2020 09:46 Φθιώτιδα: Νέο κρούσμα κορωνοϊού

Ζητούνται επειγόντως αντιδραστήρια για τεστ, ώστε να μη χάνεται πολύτιμος χρόνος στην επιβεβαίωση των ύποπτων περιστατικών…

Μία γυναίκα 47 ετών από το Θεολόγο Μαλεσίνας, είναι το νέο κρούσμα κορωνοϊού που επαληθεύτηκε το βράδυ της Πέμπτης (3/9) στη Φθιώτιδα.

Η γυναίκα προσήλθε με ύποπτα συμπτώματα και έδωσε δείγμα στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης την περασμένη Δευτέρα και ελλείψει αντιδραστηρίων σε Λαμία και ΕΚΕΑ εστάλη στη Λάρισα, με τα αποτελέσματα να καθυστερήσουν επιπλέον 48 ώρες λόγω της συγκέντρωσης πολλών τεστ από πολλές περιοχές της 5ης ΥΠΕ.

Ευτυχώς η 47χρονη ήταν απόλυτα συνεργάσιμη από την πρώτη στιγμή θέτοντας εαυτό σε καραντίνα μέχρι να βγει το τεστ, ενώ πλέον είναι όλη η οικογένειά της σε «κατ’ οίκον» περιορισμό. Το ανησυχητικό είναι ότι η γυναίκα δεν πραγματοποίησε κάποιο ταξίδι και δεν είχε μετακινηθεί εκτός Θεολόγου, για αυτό αναμένεται με αρκετή αγωνία και το επαναληπτικό τεστ που θα της γίνει την προσεχή Δευτέρα.

Την ίδια ώρα σε τεστ κορωνοϊού έχουν υποβληθεί όλα τα μέλη της οικογένειας και όσοι εμπλέκονται στις δουλειές του αλλοδαπού που διαγνώσθηκε την Τετάρτη με κορωνοϊό και αναμένονται τα αποτελέσματα. Το ευχάριστο είναι ότι η οικογένεια που είχε επιστρέψει από την Αλβανία και είχε νοσήσει μολυνθεί από τον sars-cov2, έχει πλέον αρνητικοποιηθεί στον ιό, όχι όμως και ο ασθενής από το Κυπαρίσσι που παραμένει θετικός.

Γενικά πάνω από 40 δείγματα έχουν σταλεί στα εργαστήρια που έχουν ακόμη αντιδραστήρια, από το Κέντρο Υγείας Αταλάντης, ωστόσο αντιλαμβανόμαστε τις μεγάλες καθυστερήσεις.

Έχουμε τονίσει στο κοντινό παρελθόν την πολύτιμη συνεισφορά του αντιδραστηρίου του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας στη διατήρηση χαμηλού αριθμού κρουσμάτων στη Φθιώτιδα, καθώς η γρήγορη απόκριση στα ύποπτα κρούσματα έφερναν σωστότερες ιχνηλατήσεις και άμεσους περιορισμούς. Αυτή η λειτουργία πρέπει και είμαστε βέβαιοι ότι θα υποστηριχτεί από την Τοπική Αυτοδιοίκηση ειδικά όσο προχωρά η πανδημία με την εξασφάλιση κονδυλίου για την αγορά αντιδραστηρίων ανίχνευσης covid-19.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση