Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη βάφτιση του «μικρού ήρωα» ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 05 Σεπτεμβρίου 2020 10:00 Στη βάφτιση του «μικρού ήρωα» ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας

Εισέρχεται στο σώμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας ο «ασθενής 0» με covid-19 στη Φθιώτιδα…

Το ιερό Μυστήριο της Βάφτισης του μικρού ήρωα και «ασθενούς 0» από Κορωνοϊό στη Φθιώτιδα θα τελέσει σήμερα Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Σπερχειάδας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών.

Ο Ποιμενάρχης της Φθιωτικής Εκκλησίας τον περασμένο Μάιο είχε δεχθεί στην Επισκοπή την οικογένεια Ρετσώνη, αφού είχε τελειώσει η περιπέτειά τους με την ασθένεια και η «ξενιτειά» τους στην Αθήνα.

Από την πρώτη στιγμή που είχε πληροφορηθεί ότι μια οικογένεια με το μωράκι της δοκιμαζόταν στην Αθήνα από κορωνοϊό, ο Σεβασμιώτατος προσευχόταν καθημερινά για κείνη, χωρίς να γνωρίζει ότι ανήκει στο ποίμνιο του. Από την άλλη, η μαμά Κατερίνα είχε τονίσει στο LamiaReport ότι αυτό που την είχε κρατήσει όρθια και δυνατή στις δύσκολες στιγμές ήταν η προσευχή και η πίστη. Έτσι όταν εξέφρασε στο LamiaReport την επιθυμία να συναντήσει με τα παιδιά και το σύζυγό της από κοντά τον Σεβασμιώτατο, εκείνος όχι μόνο δέχτηκε με χαρά την επίσκεψή τους, αλλά έδωσε και την υπόσχεση ότι θα παραβρεθεί στη βάφτιση του μικρού.

Ο αεικίνητος Ποιμενάρχης σύμφωνα με το Λειτουργικό πρόγραμμα, αμέσως μετά το Μυστήριο της Βάφτισης, έχει προγραμματίσει να τελέσει τον πανηγυρικό Εσπερινό επί τη Αναμνήσει του εν Χώναις Θαύματος του Αρχιστρατήγου Μιχαήλ, στο μοναδικό Παρεκκλήσιο ανά τη Στερεά Ελλάδα του Ταξιάρχου Μανταμάδου της Λέσβου στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Σ.Σ. Λιανοκλαδίου.