Η πεζοπορία στο βουνό κατέληξε σε περιπέτεια

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 06 Σεπτεμβρίου 2020 11:37 Η πεζοπορία στο βουνό κατέληξε σε περιπέτεια

Μεγάλη κινητοποίηση για τραυματισμένο περιπατητή στο Ξηροβούνι…

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Κυριακής (6/9) στις Αρχές για τραυματισμένο άνδρα στο μονοπάτι του Ξηροβουνίου, ο οποίος χτύπησε σοβαρά στο πόδι του και εγκλωβίστηκε στο βουνό, μαζί με το φίλο του, περίπου 300 μέτρα μακριά από τον κεντρικό δρόμο.

Ο δεύτερο άνδρας ειδοποίησε για κίνδυνο περίπου στις 10:30 και στο σημείο έσπευσαν δεκαπέντε (15) πυροσβέστες από τη Χαλκίδα με επικεφαλής τον Διοικητή ΔΙΠΥΝ Εύβοιας Πύραρχο Σίμο Αποστόλου, ενώ πρώτος πλησίασε τον τραυματισμένο περιπατητή ο υποδιοικητής της ΠΥ Χαλκίδας Επιπυραγός Βασίλης Κλωτσοτήρας.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει η αστυνομία, καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ γι ατη μεταφορά του τραυματισμένου άνδρα στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Το Ξηροβούνι όπως και η Δίρφυ προσελκύει πολλούς περιπατητές - ορειβάτες λόγω της άγριας ομορφιάς του και της απομόνωσης που προσφέρει στους επισκέπτες του. Ενίοτε όμως κρύβει και κινδύνους καθώς τα κρημνώδη μονοπάτιά του κρύβουν παγίδες για τους περιπατητές, κάποιοι εκ των οποίων φτάνουν στο ψηλότερο σημείο σε ύψος 1453 μέτρων.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση