Οι Αινιάνες Υπάτης για την ανάβαση του Δημάρχου στην Σπηλιά της Αρσαλής!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2020 15:47 Οι Αινιάνες Υπάτης για την ανάβαση του Δημάρχου στην Σπηλιά της Αρσαλής!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αινιάνες Υπάτης καλεί το Δήμαρχο να επαναλάβει το εγχείρημα το Πάσχα του 2021 μαζί με τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμέων!

Διαβάστε την ανακοίνωση του Συλλόγου για την ιστορική επίσκεψη Δημάρχου στην Σπηλιά της Αρσαλής στην Υπάτη.

«Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αινιάνες Υπάτης χαιρετίζει την παρουσία του Δημάρχου Λαμιέων κ. Θύμιου Καραϊσκου στον σπηλαιώδη ναό της Αγίας Ιερουσαλήμ (Αρσαλής) όπου σήμερα (4/9) τιμάται η μνήμη της Αγίας και των τριών θυγατέρων της. Ο Δήμαρχος κρατώντας παλαιότερη υπόσχεση του, μαζί με τον κ. Κων Ξεφλούδα, Δημοτικό Σύμβουλο , υπεύθυνο της Δ.Ε. Υπάτης ανέβηκαν στα τραγουδισμένα μονοπάτια της Οίτης, αποδεικνύοντας το ενδιαφέρον του για την ανάπτυξη και προβολή της Υπάτης και της περιοχής της .

Πιστεύουμε ότι μετά την σημερινή πρώτη επίσκεψη Δημάρχου στην Αρσαλή ,το Πάσχα του 2021 θα ακολουθήσει την ανάβαση μόνο ανδρών (Αρσαλιωτών) στην σπηλιά τιμώντας το έθιμο των Ελληνορωμαϊκών ροζαλίων (γιορτές της Άνοιξης) και ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 να τιμήσει τους κλεφτοαρματωλούς του Πατρατζικιού (Υπάτη) όπου σ' αυτή την καθαγιασμένη σπηλιά, αποφάσιζαν μαζί με τους υπόλοιπους οπλαρχηγούς της Ρούμελης τη δράση τους.

Ελπίζουμε ότι μαζί με τον σεπτό και αγαπημένο προκαθήμενο κκ. Συμεών να μπορέσουν να συμμετάσχουν και να αποκτήσουν τον ιδιαίτερα τιμητικό τίτλο του Αρσαλιώτη» .

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αινιάνες Υπάτης

(Δείτε φωτορεπορτάζ από την ανάβαση του Δημάρχου Λαμιέων στην ιστορική σπηλιά της «ΑΡΣΑΛΗΣ» που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.050 μέτρων στην Οίτη)

Προσαρμοσμένη αναζήτηση