Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Σε καραντίνα η Περιφέρεια Στερεάς λόγω κορωνοϊού

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020 09:39 Λαμία: Σε καραντίνα η Περιφέρεια Στερεάς λόγω κορωνοϊού

Τέσσερα τα κρούσματα στη Λαμία - Εκτός λειτουργίας και οι Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ στη Λαμία μετά την ανίχνευση του ιού σε δύο μέλη πληρώματος.

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται η Λαμία μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε δύο τουλάχιστον νεαρά άτομα ηλικίας 14 έως 16 ετών, τα οποία συμμετείχαν σε πάρτυ στο κέντρο της πόλης.

Μάλιστα εξαιτίας της στενής επαφής υπαλλήλου της Περιφέρειας Στερεάς με το ένα περιστατικό, γίνονται τεστ ανίχνευσης για τον ιό σε περισσότερους από 25 υπαλλήλους, ενώ σε επόμενο χρόνο το κτίριο θα απολυμανθεί προληπτικά.

Τα κακά νέα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Τρίτης (8/9) όταν ανιχνεύθηκε ο ιός sars-cov2 σε 16χρονο μαθητή - ποδοσφαιριστή που είχε ως αποτέλεσμα να χτυπήσει καμπανάκι σε δύο ποδοσφαιρικές ομάδες και μαζί με την οικογένειά του να μπουν σε καραντίνα περισσότερα από 40 άτομα.

Ο νεαρός ως ποδοσφαιριστής του Νέου Κρικέλλου είχε συμμετάσχει στις εκδηλώσεις της ομάδας του και είχε πάρει μέρος στο φιλικό με τον Δαφνησιακό Αρκίτσας το περασμένο Σάββατο.

Λίγες ώρες αργότερα, θετική στον νέο κορωνοϊό διαγνώστηκε 14χρονη μαθήτρια που αποτελούσε επαφή του 16χρονου και πλέον οι ιχνηλατήσεις προσδιορίστηκαν προς όλους τους συμμετέχοντες άμεσα ή έμμεσα στο συγκεκριμένο πάρτυ.

Την ίδια ώρα, το ρεπορτάζ θέλει να είναι καθηλωμένες οι ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ στη Λαμία μετά τα δύο κρούσματα που ανιχνεύθηκαν στο προσωπικό τους και αφορούν έναν 34χρονο οδηγό και μια 25χρονη νοσηλεύτρια. Και σε αυτή την περίπτωση ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο με υποχρεωτική καραντίνα όλων των εμπλεκομένων και των στενών τους επαφών.