Συνάντηση Σερέτη με εργαζόμενους στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας Στερεάς

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020 10:26 Συνάντηση Σερέτη με εργαζόμενους στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας Στερεάς

Ανέλαβε τη δέσμευση για την στελέχωση και τον εξοπλισμό του ΚΥ Λαμίας στα πλαίσια και της λειτουργίας κέντρου COVID-19…

Συνάντηση στη Λάρισα με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, είχε το Προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων ΠΦΥ Στερεάς Ελλάδας.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Συλλόγου, η συνάντηση έγινε μέσα σε ιδιαίτερα θετικό  κλίμα και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το ΚΥ Λαμίας και τα άλλα ΚΥ που εκπροσωπεί ο σύλλογός όπως αυτά του Καρπενησίου, Άμφισσας και Θήβας.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

-Λειτουργία κέντρου COVID-19 στο ΚΥ Λαμίας. Ζητήθηκε και πήραμε την ρητή διαβεβαίωση του Διοικητή ότι το κέντρο COVID-19 θα λειτουργήσει με όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις σωστής λειτουργίας και ασφάλειας δηλαδή άμεση στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, προμήθεια κατάλληλου εξοπλισμού, επαρκή Μέτρα Ατομικής Προστασίας, καθαριότητα κλπ.

-Η στελέχωση του ΚΥ Λαμίας με ιατρικό προσωπικό και ειδικά με ιατρό ακτινοδιαγνώστη. Ο Διοικητής δεσμεύθηκε ότι με άμεση απόφασή του ένας ιατρός ακτινοδιαγνώστης του ΓΝ Λαμίας θα καλύπτει το ακτινολογικό του ΚΥ Λαμίας  μία φορά την εβδομάδα. Τις επόμενες ημέρες αναλαμβάνουν οι μόνιμοι ιατροί καρδιολόγος και γυναικολόγος και θα προσληφθεί και ένας επικουρικός γενικός ιατρός.

-Η άμεση πρόσληψη επικουρικού προσωπικού για το μικροβιολογικό και οδοντοτεχνικό εργαστήριο.

-Ο εξοπλισμός με μηχανήματα όπως υπέρηχος, φορητό ακτινολογικό κ.ά.

-Οργανισμός και οργανόγραμμα της ΥΠΕ και των δομών της ΠΦΥ που εδώ και χρόνια δεν υφίσταται.

-Στελέχωση με ιατρούς γενικής ιατρικής ή παθολόγους των ΚΥ Καρπενησίου, Άμφισσας και Θήβας.

«Μετά από μία μακρά περίοδο παντελούς αδιαφορίας για την ΠΦΥ στην Στ. Ελλάδα από την προηγούμενη διοίκηση, διαπιστώσαμε με ικανοποίηση από την συνάντηση με τον κ. Διοικητή την θέλησή του και την αποφασιστικότητά του να αναβαθμίσει την ΠΦΥ στην περιοχή μας, κάτι που φάνηκε άλλωστε με την επαναλειτουργία του ΚΥ Καμένων Βούρλων», σημειώνει στο δελτίο τύπου ο Σύλλογος, που σημειώνει και την «προσωπική δέσμευση» του κ. Σερέτη «για την στελέχωση και τον εξοπλισμό του ΚΥ Λαμίας στα πλαίσια και της λειτουργίας κέντρου COVID-19, αλλά και την επίλυση ότι άλλων προβλημάτων υπάρχουν ώστε η ΠΦΥ στην περιοχή μας να επιτελέσει τον ρόλο της που είναι η παροχή εξαιρετικών υπηρεσιών στους πολίτες αλλά και η δημιουργία ‘αναχώματος’ στην αθρόα προσέλευση στο Νοσοκομείο».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση