Λαμία: Αρνητικά όλα τα δείγματα από την Περιφέρεια

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020 08:44 Λαμία: Αρνητικά όλα τα δείγματα από την Περιφέρεια

Και τα 32 δείγματα που πάρθηκαν από την Περιφέρεια βγήκαν αρνητικά - Επίσης αρνητικά βγήκαν και τα τεστ των γονιών της 14χρονης.

Ευχάριστα είναι τα νέα από το εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας όπου πήγαν για εξέταση τα 32 δείγματα που πάρθηκαν από τους ανθρώπους της Περιφέρειας και τις στενές επαφές της μητέρας της 14χρονης μαθήτριας που διαγνώσθηκε με covid-19 το βράδυ της Τρίτης.

Σε επικοινωνία που είχε το LamiaReport με το Διοικητή του ΠΓΝΛ Δημήτρη Κατσικονούρη, μας ενημέρωσε ότι και τα 32 δείγματα βγήκαν αρνητικά στον sars-cov2 γεμίζοντας με αισιοδοξία την τοπική κοινότητα.

Ομοίως αρνητικά επέστρεψαν αργά το βράδυ τα δείγματα που έδωσαν στην Αθήνα οι γονείς της 14χρονης, προσθέτοντας μία ακόμη θετική είδηση.

Ωστόσο η ιχνηλάτηση είναι σε εξέλιξη με σαφώς όμως πιο συγκεκριμένο στόχο ανίχνευσης στα νεαρά άτομα που συμμετείχαν στο επίμαχο πάρτι το περασμένο Σάββατο.

Την ίδια ώρα αγωνία υπάρχει για την επισημοποίηση των αποτελεσμάτων του ΕΟΔΥ που έχει δώσει τέσσερα νέα κρούσματα στη Φθιώτιδα και από ένα σε Βοιωτία και Εύβοια.

Την προηγούμενη ημέρα δεν είχε καταχωρισθεί η 14χρονη από τη Λαμία, που είναι μέσα σε αυτά τα τέσσερα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα άλλα τρία κρούσματα  αντιστοιχούν σε δύο γυναίκες ηλικίας 66 και 60 ετών και το τρίτο σε νεαρό 21 ετών. Για τη δεύτερη γυναίκα σημειώνεται ότι είναι από το Αχλάδι και για τους άλλους δύο από τη Λαμία.

Επίσης το κρούσμα στη Βοιωτία αντιστοιχεί σε 28χρονη από το Δίστομο και αυτό της Εύβοιας είναι από 61χρονο στην Ερέτρια. 

Σημειώστε πάντως ότι τα στοιχεία που δίνει ο ΕΟΔΥ, ειδικά για τους τόπους διαμονής όσων διαγνώσθηκαν με covid-19, έχουν αποδειχθεί πολλές φορές λάθος.

Θυμηθείτε ΕΔΩ και τον χάρτη για την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση