Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αμφίκλεια: Άφαντος ο Πακιστανός - Θετικός και ο σύζυγος της 56χρονης

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020 08:12 Αμφίκλεια: Άφαντος ο Πακιστανός - Θετικός και ο σύζυγος της 56χρονης

Ψυχραιμία και εφαρμογή των μέτρων συμβουλεύει η Δήμαρχος Αθανασία Στιβακτή…

Θετικός στην covid-19 βγήκε ξημερώματα Σαββάτου (12/9), ο σύζυγος της 56χρονης γυναίκας από την Αμφίκλεια που είχε υποβληθεί σε τεστ μαζί με την κόρη τους, η οποία δε διαπιστώθηκε ότι νοσεί από κορωνοϊό.

Όλοι τους από την πρώτη στιγμή που η μητέρα της οικογενείας διεγνώσθη θετική στον ιό έχουν μπει σε καραντίνα, όπως επίσης και πέντε ακόμη άτομα σύμφωνα με την ιχνηλάτηση των επαφών της 56χρονης που πραγματοποιήθηκε άμεσα. Και τα πέντε παραπάνω άτομα είναι καλά στην υγεία τους και δεν νοσεί κανένα.

Σύμφωνα με τον Δήμο Αμφίκλειας - Ελάτειας και τη Δήμαρχο Αθανασία Στιβακτή, που ενημερώνει συνεχώς τους δημότες της για τα αποτελέσματα των επίσημων τεστ και τις ενέργειες που γίνονται για τον έλεγχο της μετάδοσης του ιού, «όσοι κάτοικοι ήρθαν σε επαφή με κάποιο από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να επιδείξουν την αρμόζουσα ψυχραιμία, να εφαρμόσουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Σε περίπτωση που εμφανίσουν οποιοδήποτε σύμπτωμα να απευθυνθούν αμέσως στις δημόσιες δομές υγείας ή στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στην τηλεφωνική γραμμή 24ωρης λειτουργίας 1135».

Ωστόσο ανησυχία υπάρχει για το έτερο κρούσμα που ανακοίνωσε επίσημα την Παρασκευή ο ΕΟΔΥ από την Αμφίκλεια και αφορά 27χρονο Πακιστανό που βρίσκεται για αγροτικές εργασίες στην περιοχή. Όπως και στην περίπτωση του Πακιστανού από τη Νέα Λάμψακο τα ελάχιστα στοιχεία που είχε ο ΕΟΔΥ στη διάθεσή του, προφανώς ήταν ψεύτικα, καθώς δεν υπάρχει κανένας με το συγκεκριμένο όνομα σε ολόκληρο το Δήμο! Αστυνομία, Δήμος και πολίτες έκαναν φύλλο και φτερό, όλα τα σημεία που συναθροίζονται αλλοδαποί (δεν είναι μόνο Πακιστανοί) χωρίς να εντοπίσουν κάποιον με αυτό το όνομα, ενώ και οι επικεφαλής τους δεν μπορούν να βοηθήσουν. Το πιο πιθανό είναι ότι έχει αναχωρήσει από τη Φθιώτιδα, εκτός και αν έχουν μπερδευτεί για ακόμη μία φορά τα δείγματα και αφορούσε άλλη περιοχή.

Δυστυχώς στους τόσους μήνες που παρακολουθούμε τις αγωνιώδεις προσπάθειες της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και των Δήμων για τον έλεγχο του κορωνοϊού, διαπιστώνουμε τις τρομερές ελλείψεις του Εθνικού Οργανισμού σε βασικά θέματα ενημέρωσης και ταυτοποίησης, που ευτυχώς μέχρι τώρα δεν έχουν στοιχίσει.

Διαβάστε και την νέα ανακοίνωση της Δημάρχου μετά το νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα:

«Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των δύο τεστ που ελήφθησαν από το άμεσο οικογενειακό περιβάλλον της 56χρονης. 0 σύζυγος διεγνώσθη θετικός ενώ το δείγμα της κόρης της βγήκε αρνητικό. Όλη η οικογένεια βρίσκεται ήδη σε καραντίνα από την πρώτη στιγμή και όλοι οι αρμόδιοι φορείς παραμένουμε σε συνεχή επικοινωνία, ετοιμότητα και επαγρύπνηση, προκειμένου να περιφρουρήσουμε την ασφάλεια των δημοτών μας και να περιορίσουμε τον κίνδυνο διασποράς του ιού.

Παρακαλούνται όσοι κάτοικοι ήρθαν σε επαφή με κάποιο από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να επιδείξουν την αρμόζουσα ψυχραιμία, να εφαρμόσουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Σε περίπτωση που εμφανίσουν οποιοδήποτε σύμπτωμα να απευθυνθούν αμέσως στις δημόσιες δομές υγείας ή στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στην τηλεφωνική γραμμή 24ωρης λειτουργίας 1135. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επισκεφθούν και την ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: https://eodv.sov.$τ.

Συνεχίζουμε να φοράμε μάσκα παντού, να τηρούμε όλες τις προβλεπόμενες οδηγίες και να αποφεύγουμε τον συνωστισμό αλλά και τις κινήσεις πανικού».