Περιστατικό άρνησης χρήσης μάσκας σε Γυμνάσιο της Καρδίτσας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020 16:01 Περιστατικό άρνησης χρήσης μάσκας σε Γυμνάσιο της Καρδίτσας

Αρνήθηκαν να φορέσουν μάσκες τα παιδιά τους, 10 περίπου γονείς μαθητών στο Γυμνάσιο Μουζακίου, σχολείο που ήταν και το μοναδικό που καταγράφηκε σχετικό περιστατικό στην Π.Ε. Καρδίτσας.

Αυτή τουλάχιστον ήταν η πληροφόρηση που είχαμε από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς μόνο από το συγκεκριμένο σχολείο υπήρξε σχετική αναφορά.

Το KarditsaLive.Net επικοινώνησε με τον Διευθυντή του Γυμνασίου Μουζακίου κ. Νίκο Καρατάσιο,  ο οποίος και μας επιβεβαίωσε το συμβάν. Ο καθένας από τους 10 περίπου γονείς υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση ότι δεν θέλει το παιδί του να φοράει μάσκα, η οποία πρωτοκολλήθηκε και θα αποσταλεί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Τα παιδιά όμως δεν μπήκαν σήμερα Δευτέρα στην αίθουσα.
 
Εξηγήσαμε στους γονείς, σημείωσε ο κ. Καρατάσιος το τι ακριβώς προβλέπει ο νόμος, αλλά και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για να είναι τα παιδιά ασφαλή, ενώ τους καλέσαμε, φορώντας μάσκα, να παραλάβουν τα βιβλία των παιδιών τους όπως και έγινε. Ελπίζω, συνέχισε, να υπάρξει κατανόηση και να ομαλοποιηθεί σύντομα η κατάσταση, ώστε όλα τα παιδιά να είναι στην αίθουσα. Εμείς, κατέληξε, οφείλουμε να τηρούμε πιστά τις οδηγίες του υπουργείου και με βάση αυτές θα κινηθούμε.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση