Αύγουστος: Ο μήνας με τα πρόστιμα σε θάλασσες και λιμάνια

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020 16:48 Αύγουστος: Ο μήνας με τα πρόστιμα σε θάλασσες και λιμάνια

Τέσσερα περιστατικά διάσωσης ανθρώπων και σκαφών από τις υπηρεσίες της 4ης ΠΕ.ΔΙ.ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Από την 4η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία από τα αποτελέσματα των δράσεων των υπηρεσιών της τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού, τον Αύγουστο, που παραδοσιακά έχει και τη μεγαλύτερη κίνηση στα λιμάνια της χώρας.

Παρακάτω δίνονται αναλυτικά τα στοιχεία από τις δράσεις τον συγκεκριμένο μήνα των υπηρεσιών της 4ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.:

α) Συνελήφθησαν συνολικά σαράντα τέσσερα (44) άτομα και ειδικότερα:

· Δώδεκα (12) άτομα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών

· Τριάντα δύο (32) άτομα για λοιπά αδικήματα (παραβάσεις Π.Κ., Κ.Ο.Κ., αιγιαλού – παραλίας).

β) Πραγματοποιήθηκαν είκοσι εννέα συνολικά (29) διακομιδές ασθενών με πλωτά μέσα υπό τον συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ειδικότερα:

· Είκοσι έξι (26) με ιδιωτικά σκάφη από λιμάνια των Β. Σποράδων προς το λιμένα Βόλου.

· Τρεις (03) με Πλωτό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από το λιμένα Λιναριάς Σκύρου προς το λιμένα Κύμης.

γ) ) Πραγματοποιήθηκαν συνολικά χίλιοι εκατόν σαράντα (1140) έλεγχοι τροχαίας αστυνόμευσης και ειδικότερα:

· Βεβαιώθηκαν χίλιες εκατόν δώδεκα (1.112) παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

· Επίσης πραγματοποιήθηκαν ενενήντα οκτώ (98) έλεγχοι μέθης / αλκοτέστ στους χερσαίους χώρους αρμοδιότητας μας και βεβαιώθηκαν οκτώ (08) παραβάσεις.

δ) Πραγματοποιήθηκαν εκατόν δέκα (110) έλεγχοι εφαρμογής του Αντικαπνιστικού Νόμου σε Επιβατηγά / Οχηματαγωγά πλοία και Κ.Υ.Ε. σε χώρους αρμοδιότητας τους με αρνητικά αποτελέσματα.

ε) Κατασχεθήκαν τριάντα επτά (37) γραμμάρια ινδικής κάνναβης, ογδόντα επτά 87 τεμάχια χαπιών και μηδέν κόμμα ογδόντα πέντε (0,85) ml ηρωίνης

στ) Στο πλαίσιο της Λιμενικής Αστυνομίας:

i) βεβαιώθηκαν συνολικά τετρακόσιες είκοσι τρεις (423) παραβάσεις.

Ειδικότερα:

· Τριακόσιες είκοσι τρεις (323) παραβάσεις Γενικού Κανονισμού Λιμένα.

· Έξι (06) παραβάσεις του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου.

· Τριάντα δύο (32) Αλιευτικές παραβάσεις.

· Ενώ κατασχεθήκαν τα κάτωθι αλιευτικά εργαλεία και αλιεύματα:

- Αλιευτικά Εργαλεία: 180 αγκίστρια παραγαδιού και δύο αθερινόδιχτα

-Αλιεύματα: 4900 άτομα ολοθούριο, 78 κιλά διάφορα ειδή ψαριών και 20 κιλά οστρακοειδή.

· Εξήντα δύο (62)παραβάσεις λοιπών διατάξεων.

ii) επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους σαράντα δύο πεντακόσια πενήντα πέντε (42.555) €

ζ) Διαχείριση περιστατικών έρευνας και διάσωσης:

Από τις Λιμενικές Αρχές υπαγωγής αναλήφθηκαν ενέργειες για διάσωση δύο (02) ατόμων και ενός (01) σκάφους συνολικά στη θάλασσα σε τέσσερα περιστατικά.

ΕΛΕΓΧΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΕΤΡΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ COVID-19

Τέλος, στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωναϊού COVID -19 ,από τις Λιμενικές Αρχές που ανήκουν στην 4ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., διενεργούνται συνεχείς έλεγχοι, τόσο προ απόπλου όσο και εν πλω, σε δρομολογημένα επιβατηγά πλοία καθώς και τουριστικά ημερόπλοια.

Τον μηνά ΑΥΓΟΥΣΤΟ διενεργήθηκαν συνολικά τρεις χιλιάδες οκτακόσιοι εξήντα εννέα έλεγχοι (3.869) , βεβαιωθήκαν διακόσιες τέσσερις (204) παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους τριάντα μία χιλιάδων και τετρακοσίων πενήντα ευρώ (31.450) € Σημειώνουμε ότι το προηγούμενο διάστημα είχαν διενεργηθεί χίλιοι διακόσιοι ογδόντα τρεις έλεγχοι (1.283) , με ενενήντα (90) βεβαιωμένες παραβάσεις και πρόστιμα συνολικού ύψους 15.200 € .

Η 4η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με έδρα τον Βόλο έχει περιοχή ευθύνης τις ηπειρώτικες ακτές της χώρας στους λιμένες όρμους και την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και την αντίστοιχη χωρική θάλασσα από τις εκβολές του χειμάρρου Παπαπούλι της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, διατρέχουν το σύνολο της ακτογραμμής Μαγνησίας, Φθιώτιδας και Βόρειας Βοιωτίας μέχρι το Σέσι Γραμματικού Αττικής. Επίσης στην περιοχή ευθύνης της ανήκουν η Εύβοια, η ν. Σκύρος, οι Βόρειες Σποράδες καθώς και πλειάδα νησίδων και βραχονησίδων. Στην 4Η ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. υπάγονται οι Λιμενικές Αρχές Χαλκίδας, Βόλου, Αιδηψού, Σκιάθου, Στυλίδας, Καρύστου και Κύμης με τα υποτεταγμένα σε αυτές κλιμάκια.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com