Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαλκίδα: Ανοίγουν τα Δικαστήρια - Απέχουν οι Δικηγόροι

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020 23:16 Χαλκίδα: Ανοίγουν τα Δικαστήρια - Απέχουν οι Δικηγόροι

Δυσαρέσκεια του ΔΣΧ για την αντιμετώπιση του θέματος από τους αρμόδιους φορείς…

Στα Δικαστήρια Χαλκίδας βρέθηκε το πρωί της Τρίτης (15/9) Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για δειγματοληψίες μετά το κρούσμα κορωνοϊού σε 63χρονο δικηγόρο.

Η απόφαση για άνοιγμα των Δικαστηρίων ημέρα που θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των τεστ, οδήγησε το Δικηγορικό Σύλλογο Χαλκίδας στην απόφαση για αποχή.

Συγχρόνως με ανακοίνωσή του εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την αντιμετώπιση του θέματος από τους αρμόδιους φορείς, κυρίως δε για την παντελή έλλειψη ενημέρωσης από την πλευρά του ΕΟΔΥ.

Την ίδια ώρα και οι Δικηγόροι της Θήβας εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους συναδέλφους τους και απέχουν από τα Δικαστήρια της Χαλκίδας.

Η ανακοίνωση του ΔΣΧ:

«Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας σε έκτακτη συνεδρίασή του την 15η Σεπτεμβρίου 2020, ημέρα Τρίτη και ώρα 13:30, αποφάσισε ομόφωνα την αποχή των Δικηγόρων Χαλκίδας από τα καθήκοντά τους για την 16η Σεπτεμβρίου 2020, ημέρα Τετάρτη, προς αποφυγή συνωστισμού στο χώρο του δικαστικού μεγάρου Χαλκίδας, όπου τις προηγούμενες ημέρες διαπιστώθηκε θετικό κρούσμα κορωνοϊού. Η απόφαση αυτή λήφθηκε με αποκλειστικό γνώμονα την προστασία της υγείας των συναδέλφων και των λοιπών παραγόντων της δικαιοσύνης, αλλά και της εν γένει δημόσιας υγείας και με δεδομένο ότι τα αποτελέσματα από τις δειγματοληψίες που διενεργήθηκαν σήμερα δεν έχουν ακόμη γνωστοποιηθεί.

Ταυτοχρόνως, ήδη το Δ.Σ. δια της παρούσης απόφασής του, εκφράζει ομόφωνα τη δυσαρέσκειά του ως προς την αντιμετώπιση του θέματος από τους αρμόδιους φορείς, κυρίως δε για την παντελή έλλειψη ενημέρωσης του Δικηγορικού Συλλόγου, παρά τα σχετικά έγγραφα αιτήματα του, ως προς  την λήψη των απαιτούμενων υγειονομικών μέτρων, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του ιού, καθώς και των λοιπών θεμάτων που τέθηκαν υπόψη των αρμοδίων.

Σημειώνεται ότι δεν απαιτείται η χορήγηση άδειας από τον Δικηγορικό Σύλλογο αναφορικά με υποθέσεις που βρίσκονται στο στάδιο της παραγραφής καθώς και για οποιαδήποτε διαδικαστική πράξη που υπόκειται σε προθεσμία (π.χ. άσκηση ενδίκων μέσων και βοηθημάτων, κατάθεση προσθήκης-αντίκρουσης, προγραμματισμένες ένορκες βεβαιώσεις, κλείσιμο φακέλου υποθέσεων νέας τακτικής διαδικασίας όπου συμπληρώνεται η προθεσμία των εκατό (100) ημερών).

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι, κατά τη δικάσιμο της 16-09-2020, οι γραμματείς έδρας του Εφετείου Ευβοίας θα ασκήσουν τα καθήκοντά τους κανονικά και δεν θα συμμετάσχουν στην δίωρη στάση εργασίας της Ο.Δ.Υ.Ε..  Αναφορικά με τους γραμματείς του Πρωτοδικείου Χαλκίδας, η γραμματέας της έδρας του Α΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας δεν θα συμμετάσχει επίσης στην  δίωρη στάση εργασίας της Ο.Δ.Υ.Ε και το Δικαστήριο θα συγκροτηθεί στις 09.00 π.μ.. Για  την  γραμματέα έδρας του Β΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας, δεν έχει ακόμη αποφασισθεί κάτι σχετικό και θα επανέλθουμε όταν λάβουμε σχετική ενημέρωση».

Η ανακοίνωση του ΔΣΘ:

«ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΑΥΡΙΟ 16-9-2020 ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΟΘΕΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΣΤ COVID ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο Δ.Σ.ΘΗΒΑΣ ΚΑΤΕΛΘΕΙ ΣΕ ΑΠΟΧΗ ΑΥΡΙΟ 16- 9-2020. ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ».