Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καιρός: Που θα χτυπήσει ο κυκλώνας - Ραγδαία επιδείνωση - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020 10:05 Καιρός: Που θα χτυπήσει ο κυκλώνας - Ραγδαία επιδείνωση - ΒΙΝΤΕΟ

Στο «μάτι» του μεσογειακού κυκλώνα και περιοχές της Στερεάς Ελλάδας.

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο, Πέμπτη και η κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει την κεντρική και νότια Ελλάδα.

Η κακοκαιρία, που έχει το όνομα «Ιανός» και πρόκειται για τον Μεσογειακό Κυκλώνα, θα ξεκινήσει από τα νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους πολύ θυελλώδεις ανέμους.

Ο μεσογειακός κυκλώνας Cassilda, θα χτυπήσει την Πέμπτη και κυρίως την Παρασκευή μεγάλο μέρος της κεντρικής και νότιας χώρας. Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας θα βρεθούν την Παρασκευή το νότιο Ιόνιο, η Πελοπόννησος, η Αττική, η Στερεά Ελλάδα και η Εύβοια.
 
Σύμφωνα με τον συνεργάτη μας Κώστα Λούτα και η Φθιώτιδα θα δεχτεί αξιόλογες βροχές και τοπικές καταιγίδες (δείτε εδώ).
 
O «Ιανός» φέρνει ισχυρές βροχές και ανέμους

Η κακοκαιρία «Ιανός» -η πρώτη του φετινού φθινοπώρου- θα επηρεάσει τη χώρα μας από αύριο Πέμπτη, εξαιτίας μιας ατμοσφαιρικής διαταραχής στην περιοχή της Κεντρικής Μεσογείου, η οποία αναμένεται βαθμιαία να ενισχυθεί σημαντικά.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του «Ιανού», όπως βάφτισε την κακοκαιρία το ΕΑΑ-meteo, θα είναι οι έντονες βροχοπτώσεις, ιδιαίτερα στο Ιόνιο και στα νότια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, οι καταιγίδες κατά τόπους και οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι, ιδιαίτερα σε θαλάσσια τμήματα, όπου ενδέχεται να φτάσουν σε επίπεδα θύελλας.

Δείτε το βίντεο:

Καμπανάκι Χαρδαλιά για πιθανές πλημμύρες και καταστροφές
 
Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Αρχές και η Πολιτική Προστασία σε όλες τις περιοχές που θα "επισκεφθεί" "Ιανό" ο μεσογειακός κυκλώνας.

Ο κ. Χαρδαλιάς προέτρεψε τους πολίτες, κυρίως των περιοχών που θα πληγούν πρώτες, να παραμείνουν σε απόλυτη επιφυλακή και να ακολουθήσουν τις τρεις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Πρώτον, «όσοι βρίσκεστε σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, χειμάρρους ή ακτές, αποφύγετε να μείνετε σε υπόγειο, ημιυπόγειο ή ισόγειο», είπε ο κ. Χαρδαλιάς, και συνέστησε σε πολίτες που διαμένουν σε κτίσματα κοντά σε χειμάρρους ή ακτές να εξετάσουν το ενδεχόμενο να μείνουν αλλού για τις ημέρες της κακοκαιρίας.

Δεύτερον, «αποφύγετε κάθε άσκοπη μετακίνηση, ασφαλίστε τις πόρτες και μετακινηθείτε σε υψηλότερα επίπεδα, σε περίπτωση πλημμυρών.

Τρίτον, μη διασχίζετε χειμάρρους ή ρέματα για κανέναν λόγο, είτε πεζοί, είτε οδηγώντας κάποιο όχημα».

Δείτε το βίντεο: