Η απάντηση της προϊσταμένης του ΟΠΕΚΕΠΕ Στερεάς για τα «χρυσά βοσκοτόπια» Δομοκού

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020 17:20 Η απάντηση της προϊσταμένης του ΟΠΕΚΕΠΕ Στερεάς για τα «χρυσά βοσκοτόπια» Δομοκού

Τη δική της προσωπική απάντηση στην καταγγελία, που αναφέρεται στο "υποτιθέμενο σκάνδαλο", όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, δίνει μέσω του LamiaReport η νυν προϊσταμένη (από 20/7/20) της Περιφερειακής Μονάδας Στερεάς Ελλάδας του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Χαρά Ζησίμου.

Το όνομα της κας Ζησίμου σημειώνουμε ότι δεν αναφέρεται στην αναδημοσιευθείσα καταγγελία, στην οποία ωστόσο περιγράφονται «πρόθυμοι υπάλληλοι του ΟΠΕΚΕΠΕ» και «υψηλόβαθμα στελέχη του» και θεωρούμε υποχρέωσή μας να τη δημοσιεύσουμε.

Σημειώνουμε επίσης ότι η συγκεκριμένη καταγγελία μεταξύ άλλων έχει φτάσει στα χέρια της Εισαγγελίας, όπως και στο καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο, στον ΟΠΕΚΕΠΕ και την οικονομική αστυνομία και το λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη.

Διαβάστε την απάντηση της κ. Χαράς Ζησίμου:

«Κι αφού λοιπόν σκοπίμως άφησα να περάσουν κάποιες μέρες από την άνευ προηγουμένου δημοσίευση μιας ανώνυμης καταγγελίας που εμπλέκει το όνομα μου σε ένα υποτιθέμενο σκάνδαλο, χωρίς να τηρηθούν ούτε οι κανόνες περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, σας παραθέτω την δική μου απάντηση και ζητώ την δημοσίευσή της:

Προσλήφθηκα στον ΟΠΕΚΕΠΕ στις 08 Νοεμβρίου 2001. Από το 2011 μέχρι και τις 19/07/2020 ήμουν αναπληρώτρια προϊσταμένη της ΠΜ Στερεάς Ελλάδος και στις 20/07/2020 ανέλαβα την θέση της Προϊσταμένης της ΠΜ Στερεάς.

Όλα αυτά τα χρόνια η πορεία μου στον Οργανισμό, το έργο μου, το ήθος μου και η ακεραιότητα μου μπορούν να επιβεβαιωθούν από όλες τις διοικήσεις, διευθυντές, συναδέλφους και μη.

Έχω υπογράψει σύμφωνο εμπιστευτικότητας με την Υπηρεσία μου και δεν επιτρέπεται να ελέγξω συγγενείς μέχρι 4ου βαθμού. Παρόλα αυτά εγώ επιλέγω να μην ελέγχω και κανέναν από τους αγρότες-κτηνοτρόφους του χωριού από το οποίο κατάγομαι για να μην κατηγορηθώ για μεροληψία.

Εγώ ήμουν αυτή που το 2002-2003 ξεσκέπασα το «σκάνδαλο» με τις παράνομες μεταβιβάσεις δικαιωμάτων ζώων στη Νότια Εύβοια. Οι πιέσεις που δέχθηκα ήταν πολλές και ως νέα υπάλληλος τότε ζήτησα τη συνδρομή παλαιότερων υπαλλήλων της ΚΥ του ΟΠΕΚΕΠΕ και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Πράγματι η αλήθεια έλαμψε και κάποιοι, ακόμη και δημόσιοι υπάλληλοι φυλακίστηκαν.

Εγώ ήμουν αυτή που το 2003-2004 ξεσκέπασα το «σκάνδαλο» με τα παρανόμως δηλωθέντα βοοειδή και τις αγελάδες που γεννούσαν 4 φορές το χρόνο σε περιοχή Νομού της Στερεάς Ελλάδος. Οι 24 από τους 25 παραγωγούς που είχα ελέγξει έχασαν επιδοτήσεις της τάξης των 50.000 ευρώ και πάνω. Οι άνωθεν πιέσεις που δέχθηκα ήταν αφόρητες για μια νέα υπάλληλο αλλά παρόλα αυτά ακόμη κι όταν μου τηλεφώνησαν επιφανείς πολιτικοί και δικαστικοί άρχοντες της περιοχής αλλά και της Αθήνας δεν έκανα πίσω.

Συνέχισα να κάνω τη δουλειά μου όλα αυτά τα χρόνια απερίσπαστη από οποιαδήποτε πίεση. Πριν κάποια χρόνια απειλήθηκα ακόμη και για τη ζωή του παιδιού μου όταν το τηλεφώνημα που μου έγινε ήταν το εξής: “Γνωρίζουμε σε ποιο παιδικό σταθμό πάει το παιδί σου....πάρε πίσω τον έλεγχο γιατί αύριο δεν θα σου το φέρουν ....." Για όλα αυτά πέρα από την Ασφάλεια, είχε ενημερωθεί και ο τότε Διευθυντής μου και η Διοίκηση και μου προτάθηκε σαν λύση να μην ξαναπάω για έλεγχο σε αυτές τις περιοχές.

Μέχρι και τις 15/07/2020, παραμονή των κρίσεων για τις θέσεις διευθυντών στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δεχόμουν ανώνυμα τηλεφωνήματα που μου ζητούσαν με απειλές να αποσύρω την αίτηση μου από τη θέση της Διευθύντριας Στερεάς Ελλάδος. Δεν την απέσυρα.

Πριν λοιπόν κλείσω 2 μήνες ως Διευθύντρια κυκλοφορεί μια ανώνυμη καταγγελία η οποία περιέχει τεχνηέντως ψευδή στοιχεία και στόχο έχει να προσβάλλει το ήθος και το έργο το δικό μου αλλά και των υπαλλήλων της ΠΜ Στερεάς Ελλάδος του ΟΠΕΚΕΠΕ μιλώντας για χορήγηση δικαιωμάτων εθνικού αποθέματος με τις "πλάτες" τις δικές μου και των συναδέλφων μου. Αν και οι έλεγχοι αυτοί είναι λεπτομερείς και βασίζονται σε εγκυκλίους και Κανονισμούς, η Υπηρεσία για λόγους ευνόητους επιλέγει τα ΑΦΜ της κάθε περιφέρειας που αιτούνται κατανομή εθνικού αποθέματος να ελέγχονται από άλλη περιφέρεια. Έτσι και τα ΑΦΜ της Στερεάς Ελλάδος ελέγχονται από άλλη Περιφερειακή Διεύθυνση του ΟΠΕΚΕΠΕ κι όχι από τους υπαλλήλους της ΠΜ Στερεάς.

Ποιους πραγματικά εξυπηρετεί αυτή η άνευ προηγουμένου “λάσπη” προς το πρόσωπο μου? Ενδεχομένως κάποιους που γνωρίζουν την ακεραιότητα του χαρακτήρα μου και οι οποίοι ξέρουν καλά ότι θα έρθουν σε πολύ δύσκολη θέση με εμένα στην ηγεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ Στερεάς Ελλάδος. Τον άνθρωπο που έχει στείλει αυτή την καταγγελία ευτυχώς για εμένα τον γνωρίζω, μένει απλά να μάθω και ποιος ή ποιοι κρύβονται πίσω του.. και σύντομα θα κληθούν να λογοδοτήσουν ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Με λυπεί και με προβληματίζει το γεγονός όμως ότι μια ανώνυμη καταγγελία, χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο δημοσιεύεται και αναπαράγεται, περιέχοντας στοιχεία και προσωπικά δεδομένα ανθρώπων πολλά από τα οποία είναι αναληθή και ανακριβή κάτι που θα αποδειχτεί περίτρανα. Συκοφαντούνται υπάλληλοι από τα Μ.Μ.Ε για δήθεν “φαγοπότι” και για παράνομες ενέργειες χωρίς να υπάρχει κανένα στοιχείο. Αν όλα όσα αναφέρει ο ανώνυμος συνιδιοκτήτης στην καταγγελία είναι αληθή γιατί κρύβεται πίσω από την ανωνυμία? Κανέναν δεν προβληματίζει το γεγονός πως ενώ είμαι 20 χρόνια υπάλληλος του ΟΠΕΚΕΠΕ τώρα που ανέλαβα την Διοίκηση της ΠΜ Στερεάς βρέθηκα “κατηγορούμενη”;

Δεν έχω να κρύψω τίποτα και ζητώ από οποιονδήποτε αρμόδιο να με ελέγξει.

Πραγματικά χαίρομαι και νοιώθω περήφανη γιατί σε μια κοινωνία που “σαπίζει” διαρκώς επιλέγω να κάνω τη δουλειά μου όσο πιο σωστά μπορώ, με ήθος και αξιοπρέπεια. Δε θα κάνω τη χάρη σε κανέναν, όσες απειλές και συκοφαντίες κι αν δεχθώ, να φύγω από τη θέση που με την αξία μου διεκδίκησα και πήρα. Θα συνεχίσω να τιμώ την θέση μου και τους ανθρώπους που με εμπιστεύθηκαν.

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΖΗΣΙΜΟΥ ΧΑΡΑ
Προσαρμοσμένη αναζήτηση