Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι Έφεδροι Καταδρομείς της Στερεάς εκπαιδεύθηκαν σε διασώσεις στο βουνό (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020 18:27 Οι Έφεδροι Καταδρομείς της Στερεάς εκπαιδεύθηκαν σε διασώσεις στο βουνό (ΦΩΤΟ)

Διαβάστε το δελτίο τύπου της Λέσχης Εφέδρων Καταδρομέων Ειδικών Δυνάμεων Στερεάς Ελλάδας σχετικά με το πρόγραμμα του ΚΕΚ ΟΑΕΔ Λαμίας που παρακολούθησαν 12 μέλη της και τους εθελοντικούς σκοπούς της Λέσχης στην υπηρεσία του πολίτη.

Το δελτίο τύπου υπογράφουν ο Πρόεδρος της Λέσχης Πανέτσος Κωνσταντίνος (Αντιστράτηγος ε.α) και ο Γενικός Γραμματέας Φαναρίτης Γεώργιος (Αστυνομικός).

«1. Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση δώδεκα (12) μελών της ΛΕΣΧΗΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ συμμετέχοντας στο πρόγραμμα κατάρτισης του ΚΕΚ ΟΑΕΔ ΛΑΜΙΑΣ στη ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΠΟ ΒΡΑΧΟ – ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΒΟΥΝΟΥ ΚΑΙ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ.

2. Σκοπός της εκπαίδευσης ήταν η κατάρτιση των εκπαιδευομένων σε θέματα διάσωσης από βράχο - βασικές αρχές ορειβασίας και αναρρίχησης με γενικούς στόχους:

          α. κατάλληλες τεχνικές για την αντιμετώπιση καταστάσεων διάσωσης από βράχο

          β. χρήση και προσαρμογή τυπικού διασωστικού εξοπλισμού

          γ. χρήση καινοτόμου εξοπλισμού διάσωσης.

3. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από 07 Σεπ εως 15 Σεπ 2020 με εκπαιδευτή τον κ. Μήτσιο Βασίλειο (εκπαιδευτής ορειβασίας αναρρίχησης – οδηγός βουνού) τόσο στο χώρο της Λέσχης αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Καρπενησίου – Κεφαλόβρυσου Ευρυτανίας για την πρακτική εκπαίδευση – εξάσκηση.

4. Από το Ιούλιο 2001 η Λέσχη Εφέδρων Καταδρομέων Στερεάς Ελλάδας εντάσσεται στο ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ και εγγράφεται στο μητρώο εθελοντικών οργανώσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με κωδ. 061/2001

Ο βασικότερος όμως στόχος της Λέσχης είναι η εθελοντική προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

5. Καθώς όσον ο εθελοντισμός αποτελεί μία εκδήλωση κοινωνικής συμπεριφοράς όπου το άτομο χωρίς το κίνητρό της υλικής ανταμοιβής προσφέρει τον ελεύθερο του χρόνο για ένα κοινωφελή σκοπό είτε με δική του πρωτοβουλία είτε στο πλαίσιο μιας ομάδας ή φορέα .Ο εθελοντισμός έρχεται, με άλλα λόγια να αντισταθμίσει την τάση που επικρατεί στις σύγχρονες κοινωνίες να αξιολογούνται όλα σύμφωνα με την χρηματική τους αξία . Ο σύγχρονος εθελοντισμός προχωρά πέρα από τις παραδοσιακές του μορφές (φιλανθρωπία , αλληλοβοηθητικά σωματεία) και περικλείει μια δυναμική ενεργή συμμετοχή των εθελοντών που εμπλέκονται σε φορείς ‘η οργανώσεις».

Δείτε φωτογραφίες: