Προειδοποιήσεις Χαρδαλιά για ισχυρές βροχοπτώσεις σε Φθιώτιδα και Στερεά

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 10:22 Προειδοποιήσεις Χαρδαλιά για ισχυρές βροχοπτώσεις σε Φθιώτιδα και Στερεά

Για έντονες καταιγίδες και βροχοπτώσεις που αναμένονται στην Κεντρική Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Ανατολική Στερεά και τη νότια Θεσσαλία τις επόμενες ώρες, έκανε λόγο σε δηλώσεις του το πρωί της Παρασκευής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς, πμιλώντας για την εξέλιξη του κυκλώνα Ιανού, ανέφερε ότι αναμένονται καταιγίδες από το απόγευμα της Παρασκευής, όταν ένα κομμάτι θερμής αέριας μάζας του κυκλώνα θα κινηθεί βορειανατολικά και θα «συμπέσει» με ένα μελτέμι. 

Αυτό αναμένεται να επηρεάσει τη νότια Θεσσαλία, την Καρδίτσα, τη Μαγνησία, τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία και ίσως τη Φωκίδα και τη Βόρεια Εύβοια, περιοχές που «ίσως δεχτούν μεγάλο όγκο νερού» όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς. 

Εκτίμησε επίσης ότι τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν και σε Κόρινθο και Αττική το Σάββατο, όχι όμως στην ίδια ένταση. Τα μοντέλα πάντως σε ένα τέτοιο ακραίο φαινόμενο αλλάζουν συχνά και για αυτό θα υπάρξει και νέα ενημέρωση.

Δείτε το βίντεο:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση